p

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Στο σφυρί το ησυχαστήριο του Όργουελ

Υπήρξε η κατοικία, όπου γεννήθηκαν η "Φάρμα των ζώων" και το "1984". Το σπίτι του Τζορτζ Όργουελ τέθηκε προς πώληση. Οι εκτιμήσεις για την τιμή του (Pic)


Το σπίτι που έγραψε ο Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ, γνωστός με το ψευδώνυμο Τζορτζ Όργουελ, τα μυθιστορήματά του "Η Φάρμα των Ζώων" και 1984, αναμένεται να πωληθεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο λίρες Αγγλίας.
Το Βικτοριανού ρυθμού σπίτι βρίσκεται στη μικρή κοινότητα του Σίπλακε νότια του Τάμεση. Η οικογένεια Μπλαιρ, επιστρέφοντας από το Μοντιχάρι της Ινδίας το 1903 μετεγκαταστάθηκε στη μικρή πόλη, όπου έζησε ο Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος από την ηλικία των 9 έως τα 12.
Στα 40 του, λίγο μετά τη λήξη του Β' παγκοσμίου πολέμου, επέστρεψε στο ίδιο σπίτι και έγραψε τα δύο βιβλία που τον ανέδειξαν.
Το 1944 ολοκλήρωσε τη Φάρμα των Ζώων και το 1948 κυκλοφόρησε το τελευταίο του έργο, το περίφημο 1984, κορυφαία ίσως στιγμή του συγγραφέα και πολιτικού στοχαστή.


Το μυθιστόρημα περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου, του Γουίνστον Σμιθ, στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από ένα απολυταρχικό καθεστώς, στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση.
Ο σημερινός ιδιοκτήτης του σπιτιού Χακίμ Μπουρσαμ αποφάσισε να το πουλήσει καθώς αναμένεται να μετακομίσειι στο Λονδίνο με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά.
Ο Μπούρσαμ εργαζόταν σαν πετρελαϊκός σύμβουλος στην Λιβύη την εποχή που αγόρασε το σπίτι του Οργουελ."Ένας από τους λόγους που αγόρασα το σπίτι του Όργουελ ήταν ότι είναι ένας από τους ήρωες μου. Το αγαπημένο μου βιβλίο ακόμα και σήμερα είναι το "1984" αναφέρει ο σημερινός ιδιοκτήτης.



news247