p

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Που θα γιορτάσει το τριήμερο της Παναγίας ο πολιτικός κόσμος

Λιτές και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, θα είναι για τους πολιτικούς ηγέτες οι ημέρες των φετινών διακοπών.

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις , αλλά και το γενικότερο εύθραυστο κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, τους περιορίζει την καλοκαιρινή απόδραση. Το τριήμερο πάντως του 15αυγουστου, οι περισσότεροι θα βρίσκονται μακριά από το κλεινόν άστυ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα εορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Πρέβεζα. Η προεδρία ενημέρωσε τον δήμο και την μητρόπολη της πόλης ότι επιθυμία του κ.Παπούλια είναι να μη παρατεθεί προς τιμήν του γεύμα, και να μην πραγματοποιηθεί κάποια ιδιαίτερη υποδοχή. Ο Πρόεδρος θα φτάσει στην Πρέβεζα ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο το πρωί, θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στην Παναγία των Ξένων και αμέσως μετά θα αναχωρήσει.

Σιωπηρές ολιγοήμερες διακοπές με αφορμή και το τριήμερο της Παναγίας κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα όσο το δυνατό γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι και μόλις δυο ημέρες πριν τους επίσημους εορτασμούς και κανείς δεν γνωρίζε σε ποια Παναγία θα παραστεί ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος τελικά, όπως πληροφορείται το BriefingNews, θα παραμείνει στη Σκιάθο και δεν θα προτιμήσει την παρέα του υπουργού του Γιάννη Ραγκουση στην Πάρο, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε οι σχέσεις των δυο ανδρών δεν περνούν και την καλύτερη περίοδο. Όσο για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σέριφο, δεν συνδέθηκε με τον πρώην τσάρο της οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει εξοχικό στο νησί των Κυκλάδων και περναει λίγες μέρες με την οικογένεια του.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ήδη στην Πύλο, όπου και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή. Ο Αντώνης Σαμαράς, απολαμβάνει την Μεσσηνιακή γη, με τα δυο του παιδιά και την σύζυγό του Γεωργία, ενώ την Δευτέρα θα μεταβεί στην Παναγία Σουμελά. Εκεί ίσως συναντηθεί και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που επιλέγει κάθε χρόνο το ιερό προσκύνημα των ποντίων.

Στο κλεινόν άστυ επέλεξε να παραμείνει ανήμερα της Παναγίας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ . Καρατζαφέρης, ο οποίος θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου, και δεν θα φύγει για το εξοχικό του στις Λειβανάτες.

Η Αλέκα Παπαρήγα, είναι η μόνη πολιτικός αρχηγός που φέτος δεν θα απομακρυνθεί από την Αθήνα, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, κάθε χρόνο επιλέγει το εξοχικό της στην Κεφαλονιά. Οι πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο, πως ίσως ξεκλέψει δυο μέρες, ανήμερα του 15αυγουστου για να βρεθεί στο αγαπημένο της νησί.

Η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, περνάει τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές της διακοπές στην Τζιά. Στην παρέα της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται και η κόρη της Αλεξία, και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του νησιού. Ίσως στα σοκάκια του νησιού, συναντήσει και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού βρίσκεται ήδη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Νότιο Ρέθυμνο, κοντά στα σύνορα με το νομό Χανίων. Ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται εκεί με την σύζυγό του Μπέτυ και το παιδί τους, παρέα με ένα φιλικό ζευγάρι.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα βρεθεί στην ιδιαίτερή του πατρίδα τον Βόλο, ενώ αυτές τις μέρες, ο Φώτης Κουβέλης βρίσκεται στα Τρίκαλα, μαζί με την οικογένειά του Φωτεινή Πάλλα.

Τις Σποράδες επέλεξε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος και συγκεκριμένα τη Σκόπελο, λίγο πριν επιδεχθεί την τρόικα στην Αθήνα. Διακοπές όμως σε ανοικτή γραμμή με τις Βρυξέλλες λόγω των ραγδαίων εξελίξεων και ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές λεπτομέρειες για το πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Ο υπουργός του, Φίλιππος Σαχινίδης έχει εξοχικό στην Πάρο, ενώ για λίγες ημέρες θα βρεθεί στη Ρόδο ο υφυπουργούς δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής.

Τα Επτάνησα και συγκεκριμένα η Κεφαλονιά είναι ο αγαπημένος προορισμός καθώς έλκουν και την καταγωγή τους η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου,ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ εξοχικό έχουν η Λούκα Κατσέλη και ο Πέτρος Ευθυμίου. Από τους λίγους που παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τώρα στην Αθήνα είναι ο υπουργός επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος μοιράζει κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα Σαββατοκύριακα του σε Αθήνα και Λονδίνο, όπου μένει η οικογένεια του. Πάντως από το “κάντε διακοπές χωρίς ενοχές” που πέρυσι άκουσαν από τα χείλη του πρωθυπουργού περάσαμε φέτος στο “μη χαθεί ούτε μια μέρα” και η αλήθεια είναι ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι τόσο σφιχτά που τα κεφάλια θα μπουν πολύ σύντομα μέσα.

Ο Κώστας Καραμανλής , πριν από λίγο καιρό, έφυγε οδικώς για την Ιταλία με την οικογένειά του και ένα φιλικό ζευγάρι, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα παραβρεθεί στην εκκλησία της Ραφήνας ή κάπου αλλού για την γιορτή της Κοιμήσεως.
briefingnews.gr