p

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ποιος διάσημος μήνυσε το ψευδοκράτος στην Κύπρο....

Διάσημος τραγουδιστής προχώρησε σε μήνυση κατά του ψευδοκράτους της Βορείου Κύπρου. Διαβάστε γιατί ο τραγουδιστής δηλώνει ότι εξαπατήθηκε από τους Τουρκοκύπριους....


Μήνυση κατά του καθεστώτος των Κατεχομένων στην Κύπρο κατέθεσε ο γνωστός τραγουδιστής Χούλιο Ιγκλέσιας, ενώ έντονα έχει διαμαρτυρηθεί και η Τζένιφερ Λόπεζ, αλλά και πολλοί άλλοι παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνες που έπεσαν θύματα εξαπάτησης από τις αρχές των Κατεχομένων, καθώς δεν γνώριζαν το καθεστώς που επικρατεί τα τελευταία σχεδόν σαράντα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Ιnternational Creative Τalent Αgency που αντιπροσωπεύει τον Χούλιο Ιγκλέσιας υπέβαλε μήνυση εναντίον τού καθεστώτος των Κατεχομένων και δύο εταιρειών, με το σκεπτικό ότι εξαπάτησαν τον Ισπανό τραγουδιστή, τον οποίο προσκάλεσαν να τραγουδήσει στο ψευδοκράτος χωρίς προηγουμένως να του εξηγήσουν την πολιτική κατάσταση και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η πράξη του θα ήταν παράνομη».

Στην ίδια θέση βρέθηκε και σειρά άλλων καλλιτεχνών που μεσουρανούν στη διεθνή μουσική σκηνή, όπως οι Τζένιφερ Λόπεζ, Ριάνα και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, οι οποίοι, όταν ενημερώθηκαν, ακύρωσαν τις συναυλίες. Ειδικά η Λόπεζ, που είχε ενημερωτική συνάντηση με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδίκασε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως «το κατοχικό καθεστώς, το ξενοδοχείο και η τουρκική εταιρεία, όπως και ο “πρέσβης” της Τουρκίας στο ψευδοκράτος κορόιδεψαν τον Ισπανό τραγουδιστή, τον οποίο προσκάλεσαν να τραγουδήσει στα Κατεχόμενα χωρίς προηγουμένως να του εξηγήσουν την πολιτική κατάσταση και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η πράξη του θα ήταν παράνομη».

Στη μήνυση αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο «Μerit Crystal Ηoteland Casino» ανήκει σε Ελληνοκύπριο ξενοδόχο και το κατέλαβαν οι Τούρκοι μετά την τουρκική εισβολή αλλάζοντας όνομα και ιδιοκτήτρια εταιρεία. Το «Ζέφυρος», όπως είναι η αρχική ονομασία του, η οποία δεν έχει αλλάξει ποτέ, χρησιμοποιείται παράνομα από την εταιρεία Voyager Κibris και από το τουρκικό καθεστώς του ψευδοκράτους.

Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο της Ουάσινγκτον από τον δικηγόρο Αθανάσιο Τσιμπίδη εκ μέρους της εταιρείας που αντιπροσωπεύει τον παγκοσμίως γνωστό Ισπανό καλλιτέχνη.