p

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Βενγκέρ: «Μικρό κέρδος από την πώληση του Σεσκ»

Και δαρμένη και φτωχή η Άρσεναλ που όχι μόνο έχασε έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες της αλλά δεν έβαλε και στο ταμείο της λεφτά άξια παρηγοριάς.


Η παραμονή του Σεσκ Φάμπρεγκας στο Λονδίνο ήταν το μεγάλο στοίχημα για τον Αρσέν Βενγκέρ, που όμως χωρίς τη συναίνεση του παίκτη, τα προγνωστικά δεν τον ευνοούσαν.

«Χάσαμε έναν παίχτη παγκόσμιας κλάσης. Θέλαμε πολύ να τον κρατήσουμε, αλλά υποχρεωθήκαμε να σεβαστούμε την επιθυμία του.

Αν ο Σεσκ είχε πουληθεί σε μια εκ των Ρεάλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι τότε σίγουρα θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε μεγαλύτερο οικονομικό όφελος, αλλά εκείνος ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο Αλσατός τεχνικός.

Ο Ισπανός όμως ήθελε να επιστρέψει στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα και επιτέλους κατάφερε αυτό που προσπαθούσε τα τελευταία χρόνια.

Οι οικονομικές απαιτήσεις της Άρσεναλ ήταν αρχικά αρκετά υψηλές για να διευκολύνουν τους Καταλανούς να πραγματοποιήσουν το όνειρο του 24χρονου μέσου. Βρέθηκε όμως η μέση λύση, την οποία βέβαια δεν τη λέει κάποιος και τόσο αδιάφορη.

Τα 29 εκ. ευρώ είναι η βάση, με προοπτική τα 39 εκ., ενώ κατά τη διάρκεια του 5ετούς συμβολαίου με τον Σεσκ, θα καταβάλλει η Μπάρτσα ετησίως άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε αυτά προστίθενται ακόμη 5 εκ. ευρώ, εφόσον οι «μπλαουγκράνα» με τον Φάμπρεγκας στον πάγκο τους κατακτήσουν δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Champions League.