p

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η φυλακή… το πιο ασφαλές μέρος εάν είσαι μαύρος στις ΗΠΑ!

Ένας Αφροαμερικανός έχει 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στην φυλακή από όσες έξω από αυτήν.



Κοινώς, εν έτει 2011, ένας μαύρος άνδρας στις ΗΠΑ έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει και να μακροημερεύσει εάν είναι φυλακισμένος από όσες θα είχε εάν ήταν ελεύθερος.

Ομολογουμένως συγκλονιστικό, το εν λόγω συμπέρασμα φιλοξενείται στην επιθεώρηση «Annals of Epidemiology» και αναδεικνύει με τρόπο γλαφυρό όχι τα καλά των αμερικανικών φυλακών αλλά τα κακά της αμερικανικής κοινωνίας.

Αφού πρώτα μελέτησαν τις περιπτώσεις 100.000 ανδρών ηλικίας 20 έως 79 ετών που υπήρξαν κρατούμενοι στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Βόρειας Καρολίνα κάποια στιγμή την περίοδο 1995-2005, οι ερευνητές κατέληξαν σε μια σειρά στατιστικών στοιχείων αναφορικά με τη ζωή μέσα στην φυλακή τα οποία εν συνεχεία συνέκριναν και αντιπαρέβαλαν με τα αντίστοιχα στατιστικά της ζωής έξω από αυτήν.

Όσο για το συμπέρασμα, αυτό είναι πως πίσω από της φυλακής τα σίδερα, συγκεκριμένα οι Αφροαμερικανοί κινδυνεύουν λιγότερο να χάσουν τη ζωή τους από αιτίες όπως: τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος, τα ατυχήματα, η αυτοκτονία και η δολοφονία. Βλέπετε, μέσα στις φυλακές, το σύστημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεδομένου ότι τους καλύπτει όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος, είναι καλύτερο και δικαιότερο από αυτό του έξω κόσμου.

«Είναι ειρωνικό, αλλά ο μόνος τρόπος για να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι άποροι των ΗΠΑ είναι συχνά μπαίνοντας φυλακή», σχολιάζει ο Hung-En Sung του John Jay College of Criminal Justice της Νέας Υόρκης.

πηγή: ethnos.gr