p

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Το πρώτο glasses free 3D laptop έχει… παρενέργειες

Το πρώτο 3D laptop για το οποίο δεν χρειάζονται ειδικά γυαλιά για να απολαύσεις τις «χάρες» του είναι γεγονός. Το Qosmio F755 3D της Toshiba ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη και ....
μπορεί να απεικονίσει 3D και 2D στην ίδια οθόνη.

Ωραία όλα αυτά, αλλά οι κατασκευάστρια εταιρεία πέρασε στα «ψιλά γράμματα» τις παρενέργειες τις οποίες μπορεί να έχει το νέο της προϊόν. Στο δελτίο Τύπου διαβάζουμε:

«Εξαιτίας πιθανών επιπτώσεων στην εξέλιξη της όρασης, οι θεατές 3D περιεχομένου πρέπει να είναι άνω των 6 ετών. Παιδιά και έφηβοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας σχετικά με την παρακολούθηση 3D υλικού και να αποφεύγουν την πολύωρη παρακολούθηση χωρίς ενδιάμεση ξεκούραση.

Κάποιοι θεατές μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμα και blackout λόγω της εναλλαγής εικόνων και φώτων κατά την παρακολούθηση 3D εικόνων και video games. Όποιος έχει αντιμετωπίσει κάποια κρίση, απώλεια αισθήσεων, ή άλλο σύμπτωμα που συνδέεται με μια επιληπτική κατάσταση ή έχει οικογενειακό ιστορικό επιληψίας, θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό πριν κάνει χρήση της 3D λειτουργίας».

Όπως αναφέρει το techgear.gr το εν λόγω laptop αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα μέσα στον Αύγουστο, ενώ η τιμή του θα φτάνει τα 1700 δολάρια.