p

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Νταλάρας στη Hurriyet: «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»

Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Γιώργος Νταλάρας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.....


Την συνέντευξη έδωσε με αφορμή την επίσκεψή του για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη και όταν ρωτήθηκε η γνώμη του για το Αιγαίο απάντησε: «ανήκει στα ψάρια του».

«Οι άνθρωποι γεννιούνται για να ζήσουν μαζί. Ζούμε δίπλα δίπλα χιλιάδες χρόνια. Αν πετάξουμε λίγο πιο ψηλά δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη. Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως «ανήκει στους Τούρκους», άλλοι «στους Έλληνες», στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Κύπρο είπε ότι υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν με συνεργασία Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου λέγοντας:

«Αυτές οι χώρες υφαίνουν τέτοιο κόμπο που το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι στρατιώτες θέλουν να φύγουν, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να ενωθούν και να ζήσουν μαζί. Όλα είναι έτοιμα για τη λύση στην Κύπρο. Η Ελλάδα αποσύρθηκε. Η Τουρκία όμως δεν κάνει τίποτα. Στη μέση υπάρχει η Αγγλία και βάζει φιτιλιές στη μέση και ξεσηκώνει τους πάντες»