p

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Αυστραλός «slackliner» διασχίζει κορφές βουνών της Αυστρίας επάνω σε σκοινί

Σε πολικές θερμοκρασίες, με έντονη ομίχλη και ανάμεσα σε δύο από τις υψηλότερες κορυφές του βουνού Grossglockner στην Αυστρία, σε υψόμετρο 793 μέτρων, ο 23χρονος Αυστραλός ισορροπιστής Μάικλ Κέμετερ «έστησε» το σκοινί του και…περπάτησε.



Οι κορυφές του εν λόγω βουνού έρχονται δεύτερες σε ύψος μετά από αυτές του Mont Blanc στην οροσειρά των Άλπεων.

Ο 23χρονος Αυστραλός που έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ στον χώρο του, κάλυψε την 46 μέτρων απόσταση μεταξύ των δύο κορυφών ημίγυμνος και ξυπόλυτος, έτσι ώστε να μειώσει το βάρος του και να μην υπάρχουν πολλές φυσικές αντιστάσεις που θα τον δυσκόλευαν στην εκπλήρωση του στόχου του.
Αν και ήταν δεμένος με ειδικό προστατευτικό σκοινί που θα τον συγκρατούσε σε περίπτωση πτώσης του, υπήρχε ένας αστάθμητος παράγοντας ο οποίος θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή.
Στο υψόμετρο στο οποίο κινήθηκε ο Κέμετερ, οι πάγοι λιώνουν και εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο το σκοινί θα έσπαγε και ο ίδιος θα προσέκρουε στους βράχους, πιθανότατα έχοντας υποστεί θανάσιμο τραυματισμό.
Ο Κέμετερ είναι «μετρ» στην ισορροπία «slackline» κατά την οποία το σκοινί έχει μεγάλη ελαστικότητα και κινείται ρυθμικά σαν τραμπολίνο –αντίθετα από την ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί- κάνοντας ταυτόχρονα πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τους ισορροπιστές.
«Αυτή η διαδικασία ήταν ό,τι καλύτερο έχω ζήσει οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε ο ίδιος στην Daily Mail και συνέχισε λέγοντας πως, «ναι μεν , μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά του στο μέλλον, όμως πάντα θα υπάρχει ο πρωτοπόρος και αυτός ήμουν εγώ».


http://www.pamepreveza.gr