p

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αναδρομικά το κουτσουρεμένο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ – Μειώνονται κι άλλο 20% οι μισθοί στο Δημόσιο

Η μείωση του 20% θα ισχύσει από τον Οκτώβριο
- Θα γίνουν ένα οι φόροι ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ
- Θα μείνουν ελάχιστες φοροαπαλλαγές...


Ο κ.Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση του IIF είπε για:

Μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημόσιου (πέρα από το 15% που έχει ήδη επιβληθεί), αλλά και αναδρομική ισχύ του αφορολόγητου για το τρέχον έτος στις 5.000 ευρώ!

Επίσης:

o Μια, κατά μέσο όρο, επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις (επιπροσθέτως του 10% που ήδη εφαρμόζεται). Αυτές οι περικοπές συμπληρώνονται από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό (μέσω και της μεταρρύθμισης στα επικουρικά ταμεία) που διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος.

o Την δημιουργία του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας στην οποία θα ενταχθούν 30 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

o Την εφαρμογή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις καθ'όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

o Σημαντική περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011.

o Την εισαγωγή ένα τέλους ακινήτων που θα εισπράτεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα αποδίδει ετησίως έσοδα της τάξεως του 1,1% του ΑΕΠ για όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής

Τι του είπε η Λαγκάρντ

- Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν μας ζήτησε νέα μέτρα. Το μόνο που μας ζήτησε ήταν της αποτυπώσουμε σε επίσημο έγγραφο τα όσα της παρουσιάσαμε στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση.. Μιάμιση ώρα μετά τα είχε στα χέρια της.
- Αφού το μελέτησε είπε πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ότι είναι ένα σοβαρό δείγμα ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.
Ζήτησε απόλυτη σοβαρότητα και είπε χαρακτηριστικά «ότι λέτε να το κάνετε».
Ο φόβος της ήταν μόνον ένας.. Τι γίνεται στην πολιτική σκηνή και γιατί δεν υπάρχει συμφωνία, γιατί δεν βρίσκουμε μεταξύ μας μια κοινή γραμμή.. Το επιχείρημα ήταν ότι πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια του Κράτους και δεν μπορεί η αντιπολίτευση εάν έρθει στην εξουσία να αλλάξει το Μνημόνιο.
- "Ολοι οι ξένοι βάζουν ένα χεράκι και οι ίδιοι οι έλληνες βάζουν εμπόδια. Μήπως γίνεται άδικα ή όλη προσπάθεια;" φερεται να είπε η κα Λαγκάρντ.