p

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τα 5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για μια Lamborhgini

Οι περισσότεροι από μας συμφωνούμε καταρχήν ότι η Lamborghini είναι ένα αυτοκίνητο για λίγους και πλούσιους. Έλα όμως που αυτοκίνητα όπως ηLamborghini Diablo, η Gallardo και η Murcielago είναι …
.προκλητικά να τις βλέπεις και να ξέρεις ότι ποτέ δεν θα τα οδηγήσεις. Γι αυτό ας περιοριστούμε λοιπόν σε 5 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για την Lamborghini …

1. Η ταχύτερη Lamborghini, με μια αναφερόμενη τελική ταχύτητα των 370 χλμ/ ώρα, είναι η Le Mans έκδοση της Murcielago R-GT. Το πιο γρήγορο μοντέλο δρόμου της Lamborghini, με μια αναφερόμενη τελική ταχύτητα των 340 χλμ/ώρα, είναι η Murcielago LP640. Και τα δύο μοντέλα έχουν ένα V12 κινητήρα με περισσότερες από 6000 cc.

2. Η Lamborghini ήταν μια ανεξάρτητη εταιρεία, αλλά χρεοκόπησε το 1978 και πουλήθηκε στην Chrysler. Το 1998, η γερμανική εταιρεία, η Audi AG, έγινε τελικά ο ιδιοκτήτης της.

3. Τα περισσότερα από τα μοντέλα Lamborghini παράγονται με κινητήραV12, αν και το νεότερο μοντέλο, Gallardo, έχει V10. Δεν έχει παραχθεί ποτέ Lamborghini με κινητήρα μικρότερο από V8.

4.Η πρώτη Lamborghini παρήχθη το 1963. Με την τελική ταχύτητα των 280χλμ / ώρα, η 350GTV ήταν εξαιρετικά γρήγορη για την εποχή της. Ωστόσο η πρώτη Lamborghini που έσπασε το φράγμα των 300 χλμ/ώρα βγήκε το 1974.

5. Η Countach, η Diablo και η Murcielago, έχουν όλες “ψαλιδοπόρτες” αλλά όχι και η Gallardo. Εφόσον όμως η Diablo και η Countach δεν υπάρχουν πλέον στην παραγωγή, το μοναδικό μοντέλο σήμερα με “ψαλίδοπόρτες” είναι η Murcielago.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!