p

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Βγάζουν τον στρατό στον δρόμο για τα σκουπίδια

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα διαθέσει 170 οπλίτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα, οι στρατιώτες αναμένεται να αναλάβουν να οδηγήσουν τα απορριμματοφόρα που μετέχουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση ο στρατός να προσφέρει δικά του οχήματα.

Το θέμα έθεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων από νωρίς το πρωί. Ο Γ. Καμίνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι ιδιώτες που υπάρχουν δεν επαρκούν, καθώς κάθε ιδιωτικό απορριμματοφόρο μπορεί να μεταφέρει 1,2 τόνους απορρίμματα, ενώ το δημοτικό απορριμματοφόρο 8 τόνους» και συμπλήρωσε; «Το μόνο που απομένει είναι ο στρατός».

Στο ερώτημα αν θα ζητήσει την παρουσία του στρατού, είπε: «Εγώ δε μπορώ να κηρύξω επιστράτευση».



Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Καμίνης, μιλώντας στον real fm 97.8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, υποστήριξε ότι ουδέποτε προχώρησε σε αυτή τη δήλωση: «Είναι αστείο να λέγεται ότι έχω κάνει τέτοια δήλωση από την στιγμή που εκκρεμεί η υπόθεση για το αν είναι παράνομη και καταχρηστική η απεργία».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τους εργαζομένους στην καθαριότητα ότι θα μαζέψουν τα απορρίμματα από όλα τα ευαίσθητα σημεία. O κ. Καμίνης σημείωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τους εργαζόμενους στο δήμος Αθηναίων ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια από όλους τους δρόμους του κέντρου από τους οποίους θα περάσουν οι πορείες τις επόμενες ημέρες, ενώ απέφυγε να προβλέψει το χρόνο κατά τον οποία θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ακούστε τι είπε ο κ. Καμίνης στον real fm 97,8

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε το πρωί ένα ακόμη ιδιωτικό απορριμματοφόρο το οποίο έκανε αποκομιδή απορριμμάτων στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πέταξαν εύφλεκτο αντικείμενο στην καμπίνα του οδηγού, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ο χώρος σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να «λαμπαδιάσει», ενώ ο οδηγός πρόλαβε έγκαιρα να εγκαταλείψει το όχημα.

Δείτε βίντεο (χωρίς ήχο)



Στο μεταξύ, σε αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων, ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. Η αγωγή του Δήμου αναμένεται να συζητηθεί αύριο Τρίτη.

Χθες, σε μία σκληρή ανακοίνωση της, η ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτηρίσε «συνήγορο της κυβέρνησης» τον Δήμαρχο Αθηναίων και κάνει λόγο για «μία εντελώς παράνομη διαδικασία με την οποία ζητάει να απαγορευτεί η συμμετοχή της ΠΟΕ ΟΤΑ και στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου».

Παράλληλα, η ομοσπονδία σκληραίνει τη στάση της και απειλεί με «κλεφτοπόλεμο» και καταλήψεις. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕ ΟΤΑ προγραμματίζει μαζικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες κατά της αποκομιδής των σκουπιδιών από ιδιωτικές εταιρίες και κλείνει όλες τις υπηρεσίες, ενώ έχει απευθύνει κάλεσμα για καταλήψεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Επίσης, έχει καλέσει τα σωματεία-μέλη της να συγκροτήσουν «απεργιακές φρουρές παντού για να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών και ταυτόχρονα, θα θέσουν εκτός λειτουργίας όλες της υπηρεσίες των ΟΤΑ».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ δηλώνει ότι από σήμερα ακυρώνει τα δρομολόγια εξυπηρέτησης για τα απορρίμματα νοσοκομείων, λαϊκών αγορών και σχολείων.

Αποδοκίμασαν τον Π. Κουκουλόπουλο

Από το έκρυθμο κλίμα που έχει δημιουργηθεί δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος βρέθηκε χθες στην πλατεία Κολωνακίου και δέχθηκε φραστική επίθεση από εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ.



Οι υπάλληλοι τον πλησίασαν σε έντονο ύφος για να εκφράσουν τα παράπονα τους και ο υφυπουργός αρνήθηκε να κάνει διάλογο μαζί τους. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο του και αποχώρησε.



Συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων η αποκομιδή

Υπό το βλέμμα των ανδρών των ΜΑΤ δεκάδες ιδιωτικά απορριμματοφόρα ξεκίνησαν χθες την αποκομιδή των σκουπιδιών και περνούσαν την πόρτα του ΧΥΤΑ Φυλής. Τα ξημερώματα της Κυριακής παρουσία του εισαγγελέα αστυνομικοί αιφνιδίασαν μερίδα εργαζομένων που περιφρουρούσε τον χώρο και κατέλαβαν τον ΧΥΤΑ.

Από την πλευρά της η ΠΟΕ ΟΤΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απέναντι στο διογκούμενο κύμα αγανάκτησης και έντασης των εργατικών αγώνων προχώρησε στο μοναδικό "όπλο" που της έχει απομείνει. Την χρήση της αστυνομικής βίας, τις δικαστικές παρεμβάσεις και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχει στήσει με τους ιδιώτες "φίλους" της».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η είσοδος των ΜΑΤ στον ΧΥΤΑ είναι «κενό γράμμα» καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε θέση μάχης εντείνοντας και κλιμακώνοντας τις μορφές πάλης με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία της Ομοσπονδίας.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!