p

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η διαφήμιση κοστίζει περισσότερο για τους άθεους!

Μία οργάνωση αθεϊστών στην πολιτεία του Άρκανσας των ΗΠΑ μήνυσε τους φορείς δημόσιων μεταφορών της περιοχής, κατηγορώντας τους για παραβίαση των δικαιωμάτων τους στον...
ελεύθερο λόγο, στα πλαίσια της μάχης που δίνουν για να τοποθετήσουν διαφημιστικά μηνύματα στα λεωφορεία, τα οποία θα επαινούν μια ζωή μακριά από τη θρησκεία και τον Θεό.

Στη μήνυσή τους ισχυρίζονται ότι η εταιρία που διαχειρίζεται τις διαφημίσεις των λεωφορείων κάνει διακρίσεις λόγω θρησκείας, εξαναγκάζοντας την οργάνωση μα πληρώσει πολλές δεκάδες χιλιάδες δολάρια για διαφημίσεις κόστους 5.000 δολαρίων. Στα συνθήματα αναγράφεται η φράση: «Είσαι καλά χωρίς τον Θεό; Εκατομμύρια (ανθρώπων) είναι».

Την ίδια στιγμή άλλες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκκλησιαστικών, δεν υποχρεώνονται να πληρώσουν το συγκεκριμένο τίμημα, το οποίο δικαιολογείται ως ασφάλεια στην περίπτωση που τα λεωφορεία υποστούν… καταστροφές από χριστιανούς!

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη διαφημιστική εταιρία, Τζες Σγουίρ, δήλωσε στο Reuters: «Κάποιες άλλες παρόμοιες διαφημίσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς του εξωτερικού, στάθηκαν η αιτία να υποστούν τα οχήματα βανδαλισμούς», ενώ δικαιολόγησε την πρωτοεμφανιζόμενη απαίτηση της εταιρίας λέγοντας ότι: «Απ’ όσο ξέρω, ο λόγος που συμβαίνει πρώτη φορά κάτι τέτοιο, είναι ότι ποτέ στο παρελθόν διαφημιστής δεν είχε προειδοποιήσεις ότι τα υπό διαφήμιση μηνύματα, προκαλούν ζημιές στα οχήματα από εξαγριωμένους πολίτες».

Στις 36 διαφημιστικές αγορές όπου έχει δημοσιοποιηθεί το εν λόγω διαφημιστικό, καταγράφηκαν τέσσερις περιπτώσεις βανδαλισμών, μία εκ των οποίων στο Ντιτρόιτ.

Zougla.gr
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!