p

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Υπερπρωθυπουργός ο Ράιχενμπαχ!

«Μαγειρεύεται» η παράδοση της εξουσίας στους δανειστές


Δίπλα από το «κουρείο» στήνεται και μία ανακαινισμένη «πολιτική κουζίνα». Η προωθούμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πέσει σα βόμβα μεγατόνων που θα σαρώσει όλες τις μέχρι τώρα βεβαιότητες, όχι μόνο σε οικονομικό-κοινωνικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η διαχειριστική εξουσία θα περάσει σύντομα σε ξένα χέρια.

Κοινοτική πηγή, μιλώντας στην Real News ξεκαθαρίζει ότι έχουν ήδη μεταφερθεί στην κυβέρνηση τα εξής μηνύματα:
-Ξεχάστε τις εκλογές γιατί, εκτός των άλλων, είναι και δαπανηρές
- Επιδιώξτε σχηματισμό κυβέρνησης με χαρακτηριστικά οικουμενικής χωρίς να στηθούν κάλπες
-Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και μετά την οργανωμένη πτώχευση

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι αποκλείεται να αποφευχθεί η άρση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, ακόμη και αν ο δανεισμός των εταίρων αφορά στο εξής μόνο την κάλυψη των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα είναι το πρόσωπο που προορίζεται για να αναλάβει ρόλο υπερ-επιτρόπου των ελληνικών τραπεζών, ενώ ο Χορστ Ράιχενμπαχ δεν αποκλείεται να αναλάβει το ρόλο του μάνατζερ που θα κληθεί να βάλει τάξη στο χάος, μετά την πτώχευση.

Το πιθανότερο είναι ότι η ουσιαστική παράδοση της εξουσίας στους δανειστές θα γίνει με το περιτύλιγμα της ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης, τους κανόνες της οποίας επεξεργάζεται ο Χέρμαν βαν Ρομπάι και θα παρουσιαστεί, εκτός απροόπτου στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, στις 18 Οκτωβρίου.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!