p

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Στη μόδα το «νέφος»

Σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στο cloud διαπιστώνει μία νέα έρευνα της KPMG. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι οργανισμοί έχουν ήδη μεταφέρει ορισμένες...
επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στο cloud (σε εφαρμογές, δηλαδή, που λειτουργούν με την μορφή υπηρεσίας μέσω του internet), ενώ ορισμένες εταιρείες σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά να δαπανήσουν ακόμη και περισσότερο από το 1/5 του IT προϋπολογισμού τους σε cloud λογισμικό και υπηρεσίες.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα, το 76% των επιχειρήσεων ανέφεραν τους οικονομικούς λόγους ως παράγοντα αποδοχής του cloud, το 80% ανέφερε ότι η στροφή στο cloud είναι απόρροια προσπαθειών για τη βελτίωση των διαδικασιών τους και το 76% δήλωσε ότι η χρήση του cloud μπορεί να έχει στρατηγικά οφέλη για την επιχείρηση.

Η έρευνα της KPMG κατέγραψε ότι το 81% των συμμετεχόντων βρίσκονται στη φάση αξιολόγησης cloud εφαρμογών, έχουν σχεδιάσει μία υλοποίηση σε περιβάλλον cloud ή έχουν ήδη καταστρώσει μία στρατηγική σε επίπεδο cloud για τον οργανισμό τους. Σχεδόν το 25% εξ' αυτών ανέφερε ότι ο οργανισμός τους τρέχει όλες τις βασικές IT υπηρεσίες στο cloud ή βρίσκεται στην φάση υλοποίησης μιας τέτοιας κίνησης. Μόλις το 10% όσων συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι δεν έχει άμεσα σχέδια να ασχοληθεί με το cloud.

Πηγή: neo2.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!