p

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Το κοινωνικό πρόσωπο του Χιου Τζάκμαν

Ο ηθοποιός άνοιξε το cafe Laughing Man Coffee & Tea, στη Νέα Υόρκη όπου πωλείται τσάι, καφέ και σοκολάτες με απώτερο σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για καλό σκοπό. Μάλιστα, ο Χιού Τζάκμαν κέρασε αναψυκτικά ακόμα και τους νεαρούς fan που βρέθηκαν εκεί στα εγκαίνια του cafe.


O 43χρονος star πήρε την ιδέα για το συγκεκριμένο cafe – για την ακρίβεια πρόκειται για τον φιλανθρωπικό οργανισμό Laughing Man που έχει ιδρύσει με τους φίλους του Barry και David Steingard – όταν συνάντησε έναν παραγωγό καφέ, τον Dukale στη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Αιθιοπία το 2009. Ήταν τότε, που ο Χιού ένιωσε την ανάγκη να προσφέρει κάτι πίσω, στους συνανθρώπους του εξ ου κι ακολούθησαν συνεννοήσεις με φίλους του που βρίσκονταν στο ίδιο mood.



«Συνάντησα έναν άνθρωπο που μου άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα τον κόσμο. Μαζί με τον Dukale φυτέψαμε δέντρα καφέ και ήταν τότε που άρχισα να βλέπω τη δυναμική που είχε η σκληρή δουλειά ενός ανθρώπου, τη δυνατότητα που υπήρχε να μεταμορφωθεί μία ολόκληρη κοινότητα», δήλωσε σχετικά ο Χιού Τζάκμαν.

«Καθώς δούλευα με τον Dukale εκείνη την ημέρα, πήρα έμπνευση από όλα όσα έμαθα από εκείνον και την κοινότητά του. Έδωσα μια υπόσχεση στον Dukale, να κάνω αυτό που μπορώ για να βοηθήσω. Το Laughing Man Worldwide είναι η ολοκλήρωση της υπόσχεσής μου».

Το Hollywood έχει αρχίσει να ενεργοποιεί το φιλανθρωπικό του ένστικτο, αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Στο ίδιο μήκος κύματος, π.χ και ο Τζον Μπον Τζόβι που άνοιξε το Soul Kitchen, ένα εστιατόριο που δεν έχει τιμοκατάλογο. Οι επισκέπτες πληρώνουν ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα κι αν δεν υπάρχει καν αυτή, έχουν την εναλλακτική να ισοφαρίσουν πλένοντας τα πιάτα. Καλές ιδέες, υπάρχουν.

Πηγή: madamefigaro.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!