p

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σε συναγερμό η Μπανγκόκ για τις πλημμύρες

Τον κίνδυνο να κατακλυστεί από τις πλημμύρες αντιμετωπίζει πλέον η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, καθώς κάποια από τα βόρεια προάστια βρίσκονται ήδη κάτω από το νερό.



Την Τετάρτη αξιωματούχοι διεμήνυσαν στους κατοίκους σε επτά περιοχές της Μπανγκόκ να είναι προετοιμασμένοι για πιθανή πλημμύρα, παρά τα αντιπλημμυρικά έργα και τα προστατευτικά φράγματα, τα οποία τοποθετήθηκαν από το στρατό τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

.Ωστόσο, τα νερά από πλημμυρισμένα κεντρικά σημεία της χώρας έχει φτάσει στα βόρεια της πόλης και κάποια από τα προάστια βρίσκονται ήδη κάτω από το νερό.

"Τα πλημμυρισμένα νερά έρχονται από κάθε κατεύθυνση και δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε γιατί πρόκειται για τεράστια ποσότητα νερού. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Πρόκειται για μία εθνική κρίση και ελπίζω στην συνεργασία όλων", τόνισε η Ταϊλανδή πρωθυπουργός

Οι πλημμύρες, που είναι οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, προκλήθηκαν από τους μουσώνες που ξεκίνησαν τον Ιούλιο. Τουλάχιστον 320 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους μέσα σε αυτό το τρίμηνο, με τις κεντρικές και βόρειες περιοχές να έχουν πληγεί περισσότερο.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!