p

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πιο γρήγορος ο Firefox στο Android

Η Mozilla ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στις επόμενες εκδόσεις του Firefox για τις συσκευές που λειτουργούν σε περιβάλλον Android....
Η αλλαγή αυτή αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του δημοφιλούς browser στις φορητές συσκευές.

Ο Johnathan Nightingale, υπεύθυνος του τμήματος engineering του Firefox, δήλωσε ότι στο προσεχές μέλλον ο Firefox θα χρησιμοποιεί ένα native user interface, εγκαταλείποντας την XUL υλοποίηση που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή. Σε πρώτη φάση, αυτό συνεπάγεται τεράστια οφέλη στο χρόνο που απαιτείται για την έναρξη του browser. Ο Nightingale λέει χαρακτηριστικά ότι με το native interface ο Firefox θα εκκινεί σε "κλάσματα του δευτερολέπτου".

Επιπλέον, το native interface θα επιταχύνει σημαντικά λειτουργίες όπως το panning και το zooming. Το μεγάλο στοίχημα είναι τώρα να βρεθεί η ιδανική φόρμουλα για να μην καθυστερούν τον Firefox οι συνήθεις ύποπτοι: τα add-ons. Ο Nightingale υπογράμμισε ότι η ομάδα του επεξεργάζεται αυτό τον καιρό το SDK για τα add-ons, έτσι ώστε τα πρόσθετα του Firefox να καρπωθούν κι αυτά τα οφέλη της αλλαγής.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κάποιος με σιγουριά πότε θα δούμε τον πρώτο Android Firefox με το native interface. Το σίγουρο είναι ότι οι εκδόσεις 8 και 9 θα κυκλοφορήσουν με το υπάρχον interface.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!