p

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Το menu της ημέρας: Σκουλήκια με ακρίδες!

Γυρνάς από την δουλειά πεινασμένος και ερωτάς: "Μαίρη τι θα φάμε σήμερα;" και παίρνεις την εξής απάντηση: "Έχει ακριδομακαρονάδα από χθες αγάπη μου!" Καλά διαβάσατε! Αυτό θα ακούτε σύντομα από...
την γυναίκα σας γυρνώντας από την δουλειά και αυτό θα τρώτε: μακαρόνια με ακρίδες στην καλύτερη των περιπτώσεων! Στην χειρότερη... σκουλήκια μαριναρισμένα σε αρωματισμένο ξύδι!!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από έρευνες και προτάσεις Ευρωπαίων διατροφολόγων, πιστεύει ότι τα ανατριχιαστικά για την πλειοψηφία του κόσμου έντομα, θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν στην διατροφή μας! Σκοπός είναι να βοηθήσει στη διάσωση του περιβάλλοντος αλλά και την αντιμετώπιση της κρίσης στην έλλειψη τροφίμων!

Γι` αυτό το λόγο μάλιστα πρόκειται να δαπανήσει περισσότερα από €2,8 εκατ. σε έρευνες αλλά και στην προώθηση της ιδέας μετέπειτα στους κατοίκους της Ευρώπης.

Τα έντομα σύμφωνα με τους διατροφολόγους αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης και έχουν ήδη καταγράψει και κατηγοριοποιήσει αρκετά είδη εντόμων. Μάλιστα σε μελέτη που έγινε, διαπιστώθηκε πως οι ακρίδες προσφέρουν 20% πρωτεΐνη και μόνο 6% λίπος σε σύγκριση με το άπαχο μοσχαρίσιο κιμά που περιέχει 24% πρωτεΐνη και 18% λίπος. Ακόμη τονίζουν πως τα έντομα εκπέμπουν λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σχέση με τα βοοειδή και απαιτούν πολύ λιγότερη τροφή και θεωρούνται φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Προτού φυσικά δοθεί η έγκριση από τις Βρυξέλλες για κατανάλωση εντόμων θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες που θα αφορούν την ποιότητα, την ασφάλεια, και την πιθανότητα πρόκλησης αλλεργιών στους ανθρώπους.

Ο καθηγητής Marcel Dicke, του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times: "Μέχρι το 2020 θα αγοράζετε έντομα στα σούπερ μάρκετ!"

Τα αναμένουμε με ανυπομονησία..


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!