p

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

O Chrome έτοιμος να ξεπεράσει σε δημοτικότητα των Firefox

Ο Chrome είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον Firefox ως το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο, μετά τον Internet Explorer μέχρι το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter web analytics ....


Το μερίδιο του Chrome στην παγκόσμια αγορά για το μήνα κινείται γύρω στο 23,6%, δηλαδή 3% πίσω από τον Firefox. Στο 41,7%, ο Internet Explorer, εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά.

Ο Chrome, ο οποίος γεννήθηκε» τον Δεκέμβριο του 2008, έχει αυξήσει το μερίδιό του στην αγορά κατά περίπου 8% από την αρχή του έτους, ενώ του Firefox,έχει μειωθεί κατά 4% και του IE μειώθηκε κατά 9%.

Σε περίπτωση που ρυθμός αύξησης παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, ο Chrome θα κατέχει το 26,6% της αγοράς σε δύο μήνες – πάνω από το αναμενόμενο μερίδιο του Firefox, 25,3%. Ο Chrome έχει ήδη ξεπεράσει τον Firefox στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων.

Ο Firefox, από την άλλη έχει επιταχύνει τον ρυθμό που κυκλοφορεί τις νέες εκδόσεις του ως ένα τρόπο να ανταγωνιστεί τον Google Chrome. Ωστόσο η αλλαγή αυτή, των έξι εβδομάδων κύκλου του, δεν έχει αντιμετωπιστεί θετικά από τους υπεύθυνους, τόσο free-lancers όσο και επιχειρήσεις, που χειρίζονται τα διάφορα add-ons μιας και έχουν μπει σε ένα Ράλι ταχύτητας για τα προβλήματα συμβατότητας.

Παρά τις «γκρίνιες» αυτές, οι υπεύθυνοι του Firefox Mozilla, υποστηρίζουν ότι η «ταχεία διαδικασία απελευθέρωσης είναι η σωστή κατεύθυνση» για τους προγραμματιστές του browser.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!