p

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Sciencia, ένα κοινωνικό δίκτυο για επιστήμονες

Τη σήμερον ημέρα έχουν δημιουργηθεί κοινωνικά δίκτυα για ότι μπορεί να χωρέσει ο νους σας, για επαγγελματίες, φωτογράφους, μέχρι και για κατοικίδια, οπότε όταν ανακαλύψαμε ένα που είναι για επιστήμονες δεν μας έκανε καμία εντύπωση....


Το Sciencia.org ιδρύθηκε το 2000 από μία μικρή ομάδα επιστημόνων στην Νότιο Κορέα και έκτοτε έχει αναπτυχθεί σε ένα μεγάλο κοινωνικό δίκτυο που περιλαμβάνει updates σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πρόκειται για έναν δικτυακό τόπο, στον οποίο μπορείς να ενημερωθείς για διάφορα επιστημονικά νέα, τόσο από επίσημες πηγές, αλλά και από λιγότερο επιστημονικές πηγές, ενώ δεν είναι απαραίτητη η καθημερινή είσοδος στο δίκτυο, μιας και έχεις την δυνατότητα να εγγραφείς στα κανάλια που σε ενδιαφέρουν και να σου αποστέλλονται τα οποιαδήποτε νέα.

Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα δεν θα συναντήσετε άσχετου περιεχομένου αναρτήσεις, μιας και όλες ελέγχονται από το προσωπικό του, ώστε να αποφευχθούν διάφορα spam κτλ.

Επί του παρόντος, στην ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί 1,2 εκατομμύρια άρθρα σε 75 κατηγορίες, ενώ υπάρχουν πάνω από 64.000 χρήστες και 8.200 περιοδικά, που καλύπτουν όλους τους τομείς των επιστημών.

Αν θα σας ενδιέφερε μία τέτοια ψηφιακή κοινωνία μπορείτε, κάντε μια επίσκεψη εδώ.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!