p

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ποια τρόφιμα «ανεβάζουν» τη διάθεση

Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μπορούν να μας επηρεάσουν όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Οι ακόλουθες …

ουσίες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση της διάθεσης:

-Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται στο σολομό, το λιναρόσπορο και τα καρύδια.

-Τρυπτοφάνη, που περιέχεται στη γαλοπούλα, τη σόγια, το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

-Μαγνήσιο, που βρίσκεται στο αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.
-Φυλλικό οξύ, που περιέχεται στα φρούτα και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.
-Βιταμίνη B-12, που μπορούμε να βρούμε στα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα οστρακοειδή και το ψάρι.

Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Γιατρών, τονίζει ωστόσο ότι αλλαγές στη διατροφή δεν είναι αρκετό υποκατάστατο της επαγγελματικής ιατρικής φροντίδας σε περιπτώσεις κατάθλιψης και άλλων σοβαρών ψυχικών νόσων.

http://medicalnews.gr/

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!