p

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Οι δηλώσεις των «υποψήφιων (;) πρωθυπουργών»

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποδίδονται στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή.
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τον έχουν προσεγγίσει ως υποψήφιο για την θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση.

«Υπήρχε ένα διερευνητικό τηλεφώνημα χθες αλλά καμία επαφή από τότε» είπε στο Reuters από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται ο Νικηφόρος Διαμαντούρος και συνέχισε «δεν απέκλεισα την πιθανότητα να συνεισφέρω αν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι»

Ωστόσο ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής αρνήθηκε να απαντήσει στο ποιος επικοινώνησε μαζί του ή ποιοι είναι οι όροι του.

Την ίδια στιγμή με δήλωση του που φιλοξενεί η Καθημερινή διαψεύδει ότι γνωρίζει κάτι για τα όσα διαδραματίζονται στην Αθήνα. «Δεν έχω επικοινωνία με κανένα. Δεν έχω καμία ενημέρωση για όσα μεταδίδονται από τηλεοπτικούς σταθμούς» φέρεται να είπε ο Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Ένα ακόμη όνομα που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτό του εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Ωστόσο, ο ίδιος με δηλώσεις του στο Mega υποστήριξε ότι «δεν έχω γνώση του θέματος». Ο κ. Ρουμελιώτης έχει πολύ καλές σχέσεις με το Ταμείο αλλά γνωρίζει και τις Βρυξέλλες λόγω της θητείας του εκεί, ως ευρωβουλευτή.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο μόνος που μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αλλά το γεγονός ότι επέστρεψε σήμερα στη χώρα από το εξωτερικό δείχνει ότι είναι ένα από τα «φαβορί» για την θέση του πρωθυπουργού στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με βοηθό του Λουκά Παπαδήμου που μίλησε στον πρακτορείο Reuters, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ έφτασε σήμερα στην Αθήνα από τις ΗΠΑ, όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Λουκά Παπαδήμο. «Ο πρωθυπουργός είχε αρκετές τηλεφωνικές επαφές με τον κ. Παπαδήμο τις τελευταίες μέρες» είπε ανώνυμα η ίδια κυβερνητική πηγή.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!