p

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΚ! Τουρκική γκάφα σπέρνει το θάνατο από αέρος σε χωρικούς

Γκάφα ολκής με θύματα πάνω από 20 – ίσως και 35 – αθώους χωρικούς έκαναν οι τουρκικές Ενοπλες δυνάμεις με αεροπορικό κτύπημα στην ΝΑ Τουρκία στα σύνορα με το Ιράκ ....


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απλοί πολίτες που έκαναν λαθρεμπόριο έγιναν στόχος βομβαρδισμού κατά της αντάρτικης κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ.

Σχετικά με το θέμα ο Νομάρχης του Σιρνάκ (ΝΑ Τουρκία) Οζκάν είπε ότι στα σύνορα με το Ιράκ σημειώθηκε επεισόδιο που κατέληξε στον θάνατο 20 ατόμων. Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχουν για το θέμα οριστικές πληροφορίες. Ανακοίνωση της Νομαρχίας του Σίρνακ τονίζει ότι στο συμβάν αυτό έχασαν την ζωή τους 35 άτομα και τραυματίστηκε 1 άτομο.

Για την υπόθεση συστάθηκε κέντρο διαχείρισης κρίσης στην Νομαρχία και διερευνώνται οι λεπτομέρειες. Ο Δήμαρχος της περιοχής Ουλούντερε του Σιρνάκ, Γιαμάν που μίλησε στο Reuters είπε ότι από πυρά δια αέρος σήμερα το πρωϊ έχασαν την ζωή τους 30 άτομα και διευκρίνισε ότι και τα 30 πτώματα είναι καμένα. Ακόμα είπε ότι το κράτος γνώριζε ότι ορισμένοι κάνουν λαθρεμπόριο στην περιοχή και το γεγονός είναι απαράδεκτο.

Άλλος αρμόδιος σε δηλώσεις του στο Reuters είπε ότι υπήρξαν πληροφορίες πως μέλη της οργάνωσης ΡΚΚ θα πραγματοποιούσαν διέλευση από την συγκεκριμένη περιοχή για αυτό και έγινε επιχείρηση και ότι δεν μπορούσε να είναι γνωστό αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν λαθρέμποροι ή μέλη της οργάνωσης . Σε ανακοίνωση του κουρδικού κόμματος BDP τονίστηκε ότι κατά το συμβάν έχασαν την ζωή τους 35 άτομα και αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν χωρικοί.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!