p

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ναι ρε φίλε, είμαι κι εγώ ένας πρώην!

Σύμφωνα με τους exsmokers.eu οι πρώην καπνιστές έχουν περισσότερα οφέλη από τους καπνίζοντες. Συγκεκριμένα, έχουν....
καλύτερη εμφάνιση διότι τα δάχτυλα δεν είναι πια κίτρινα αλλά ούτε και τα δόντια. Η χλωμή επιδερμίδα αποκαθίσταται από το φυσικό μας χρώμα. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι οι πρώην καπνιστές έχουν περισσότερα χρήματα. Χρήματα υπάρχουν και αποταμιεύονται αν υπολογίσουμε ότι ένα πακέτο με ημερήσια κατανάλωση κοστίζει περίπου 3€ . Οι 365 ημέρες * 3€ =1095€ ετησίως το κόστος για τους καπνίζοντες. Εάν λοιπόν κόψεις το κάπνισμα θα αποταμιεύσεις το προαναφερθέν ποσό και ίσως κάτι παραπάνω.

Μία καλή και ομαδική σκέψη είναι να κόψουμε το κάπνισμα από την 1η Ιανουαρίου 2012 για να υπολογίσουμε καθαρά το κέρδος από τη διακοπή του καπνίσματος. Ήξερες ότι οι πρώην καπνιστές έχουν λιγότερα νεύρα; Ναι, αυτό είναι γεγονός καθώς το τσιγάρο είναι ένας εθισμός. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥ από το τσιγάρο διότι συμβάλλει στην απελευθέρωση αδρεναλίνης στο αίμα και σου δημιουργεί περισσότερη ένταση. ΣΒΗΣΕ το τσιγάρο, χαλάρωσε και διασκέδασε με εναλλακτικούς και real τρόπους που σου δίνουν χαρά.

Εάν γίνεις κι εσύ ένας πρώην καπνιστής θα έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα είσαι περήφανος για τον εαυτό σου που κατάφερες να επιβληθείς και να κυριαρχήσεις στον εαυτό σου.

Όταν είσαι νέος, το κάπνισμα δεν σε κρατά ξύπνιο τη νύχτα. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν μεγαλώνεις! Οι συσκολίες στην αναπνοή σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένος το πρωί ενώ τα βραδινά τσιγάρα αυξάνουν την αδρεναλίνη με άμεση συνέπεια να κοιμάσαι λιγότερες ώρες και φυσικά πιο αργά. Εάν είσαι καπνιστής, μυρίζεις τόσο άσχημα αλλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις αυτό. Μυρίζουν τα ρούχα σου, το σπίτι σου και ακόμη χειρότερα εσύ ο ίδιος ή η ίδια (μηδενός εξαιρουμένου). Δεν το αντιλαμβάνεσαι όμως αυτό διότι σου έχει γίνει συνήθεια και δεν διακρίνεις τη διαφορά. Το 71% όμως των Ευρωπαίων μη καπνιστών αντιλαμβάνονται αυτή τη διαφορά και καταλαβαίνουν ότι όταν μυρίζεις τσιγάρο είναι μία άσχημη μυρωδιά που σχετίζεται με την αηδία και τη βρωμιά.

650.000 Ευρωπαίοι το χρόνο πεθαίνουν από παθήσεις σχετικές με το κάπνισμα. Όσοι κόβουν το τσιγάρο μειώνουν τις πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου, εγκεφαλικών και καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, αυξάνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων, έχεις μεγαλύτερη και περισσότερη αντοχή και οι μολύνσεις του αναπνευστικού μειώνονται δραματικά.

Μην είσαι έρμαιο στα κέρδη και στις κακόβουλες σκέψεις των καπνοβιομηχανιών. Δείξε κι εσύ ότι μπορείς να αντισταθείς και να τους αντιμετωπίσεις με το ίδιο νόμισμα. Αυτοί επενδύουν σε εσένα και στην παθητικότητά σου ως ον. Εσύ αντιμετώπισέ τους ως κοινωνικό ον με ελεύθερη βούληση κι ενεργητικότητα. Από την 1η Ιανουαρίου 2012 κόβουμε το κάπνισμα με ελεύθερη βούληση και τσεκουρώνουμε τα κέρδη των καπνοβιομηχανιών που σκορπούν ύπουλα το θάνατο με μοναδικό επιχείρημά τους «Ο άνθρωπος επιλέγει το κάπνισμα, δεν του το επιβάλλει κανένας». Εμείς όμως επιλέγουμε να διακόψουμε αυτή τη σχέση με τον καπνό, να ”χωρίσουμε” και να θεωρηθούμε πρώην καπνιστές. ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ!!! ΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!!!

Στείλ' το σε όσους αγαπάς κι ενδιαφέρεσαι γι' αυτούς...

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!