p

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να προστατέψεις το περιβάλλον σου...

Ήξερες ότι τα καθαριστικά που περιέχουν χλώριο βλάπτουν την υγεία μας και κυρίως το αναπνευστικό μας σύστημα και το δέρμα;
Για δοκίμασε να ρίξεις λίγες σταγόνες χλωρίνη σε ένα ρούχο σου· θα το καταστρέψεις εκτός αν θέλεις να του δημιουργήσεις κάποιο σχέδιο ή σχήμα.

Η χλωρίνη όμως σκοτώνει και τους ζωντανούς μικροοργανισμούς που ζουν στο νερό των ποταμών.

Εκεί καταλήγουν όλα τα απορρυπαντικά. Διαταράσσεται όμως με αυτόν τον τρόπο και η τροφικά αλυσίδα. Επιπροσθέτως, τα περισσότερα απορρυπαντικά περιέχουν φώσφορο το οποίο εκτός των βλαβών που προκαλεί στην υγεία μας, δημιουργεί και τον ευτροφισμό . Συγκεκριμένα, τα νιτρικά και τα φωσφορικά ιόντα προκαλούν την υπερβολική ανάπτυξη του φυτοπλαγκτού. Το φυτοπλαγκτόν στη συνέχεια ευνοεί την ανάπτυξη πολυάριθμων μικροοργανισμών που καταναλώνουν πολύ οξυγόνο. Εξαιτίας του γεγονότος ότι το οξυγόνο δεν επαρκεί για όλους τους οργανισμούς, αυτοί αφανίζονται.

Στην προσπάθειά μας να καθαρίσουμε το σπίτι μας, ρυπαίνουμε το περιβάλλον κι επιβαρύνουμε την υγεία μας. Πόσες και πόσες ασθένειες αυξήθηκαν δραματικά την τελευταία 20ετία; Και ποια είναι η αιτία; Σκέψου λίγο...

Εάν ωστόσο αναφέρουμε μόνο τα αίτια της ρύπανσης του περιβάλλοντος τότε παρουσιάζουμε μονομερώς το θέμα. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να αντικαταστήσετε τα χημικά και τα καθαριστικά απορρυπαντικά με φυσικά προϊόντα. Μία ικανοποιητική και άκρως αποτελεσματική λύση είναι η χρήση ξιδιού, μαγειρικής σόδας και λεμονιού.

Ο χυμός λεμονιού αφαιρεί τα λίπη και γυαλίζει τα μέταλλα. Η μαγειρική σόδα είναι χρήσιμη στον οικιακό φούρνο καθώς όχι μόνο καθαρίζει αλλά παράλληλα εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές όπως και το λευκό ξίδι.
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!