p

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Γλυκό φτιαγμένο από χρυσό και διαμάντια για χάρη ενός επιχειρηματία

Το ακριβότερο γλυκό του κόσμου κοστίζει 22.000 λίρες, είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά από χρυσό και διαμάντια και δημιουργήθηκε ...

από τον καλύτερο σεφ για να τιμήσει τα γενέθλια ενός πλούσιου 'Αγγλου επιχειρηματία.

Ο Carl Weininger αγόρασε την τούρτα από το ξενοδοχείο Lindeth Howe Country House Hotel στη περιοχή Κούπρια της Αγγλίας, καθώς επιθυμούσε να γιορτάσει τα γενέθλια των εξήντα χρόνων του με ένα γλυκό που θα έμενε στην ιστορία.

Σύμφωνα με το "24h.gr" ο δημιουργός και σεφ της τούρτας, Marc Guilbert, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό γλυκό, το οποίο αποτελείται από στρώσεις μπισκότου, ζελέ σαμπάνιας, κομμάτια βερίκοκου, πορτοκαλιού και ουίσκι. Για τελείωμα ο σεφ έχει λιώσει βούτυρο και μαύρη σοκολάτα, την οποία έχει περιχύσει πάνω στην τούρτα.

Μάλιστα, είναι διακοσμημένο με μεγάλες νιφάδες χρυσού οι οποίες τρώγονται. Το ακόμη πιό εντυπωσιακό όμως είναι πως το γλυκό έχει και...διαμάντια! Πάνω στη τούρτα, υπάρχουν διαμάντια, δύο καρατίων, τα οποία είναι τοποθετημένα στην καρδιά δύο σοκολατένιων λουλουδιών.

Η τιμή του εν λόγω γλυκού ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε γλυκό εστιατορίου της Νέας Υόρκης και στοίχιζε 12.000 λίρες.

http://sporty-blogger.blogspot.com

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!