p

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Νέα Υόρκη: Σκύλοι-θύματα αστυνομικής βίας;

Τις μισές φορές που κάποιος αστυνομικός της Νέας Υόρκης σηκώνει όπλο, είναι για να σημαδέψει και να σκοτώσει σκύλο με επιθετική συμπεριφορά.


Στο Στέιτεν Άιλαντ, γειτονιά της Νέας Υόρκης, τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι πολύ συχνά, ωστόσο όποτε συμβαίνουν προκαλούν την οργισμένη αντίδραση των φιλόζωων.

Πριν δυο εβδομάδες, ένας λιμενικός πυροβόλησε και σκότωσε το ντόπερμαν μιας οικογένειας, ενώ μάλιστα δεν βρισκόταν σε υπηρεσία. Οι ιδιοκτήτες του σκύλου αποφάσισαν να κινήσουν νομικές διαδικασίες και προσέλαβαν δικηγόρο, ενώ το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Επίσης, μόλις πριν τέσσερις ημέρες, αστυνομικός του τμήματος Νέας Υόρκης πυροβόλησε και τραυμάτισε ένα πιτ μπουλ, έπειτα από καταγγελία 16χρονου ότι ο σκύλος τον δάγκωσε. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Αρχών, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το πιτ μπουλ τους όρμησε. Μετά τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του, ο σκύλος υπεβλήθη σε ευθανασία.

Πέρυσι, καταγράφηκαν 30 περιστατικά πυροβολισμών ζώων από αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από μια υπόθεση με ένα απειλητικό ρακούν, οι πυροβολισμοί αφορούσαν σκύλους. Από τα 32 σκυλιά που εμπλέκονται στα περιστατικά, τα 19 σκοτώθηκαν, τα επτά τραυματίστηκαν, ενώ το ρακούν χαίρει άκρας υγείας.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει ολοκληρώσει την εσωτερική της έρευνα για τα 22 από τα 30 περιστατικά πυροβολισμών ζώων και διαβεβαιώνει ότι σε καμία εξ αυτών των περιπτώσεων δεν σημειώθηκε παραβίαση της νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον των επιθετικών σκύλων, το 2010 τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί και έξι πολίτες, κυρίως από δαγκωματιές.


ΠΗΓΗ: econews.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!