p

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στο «σφυρί» κοσμήματα της Elizabeth Taylor

Ο οίκος Christies’s στη Νέα Υόρκη ανέλαβε τη δημοπρασία, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Elizabeth Taylor, θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και θα βγουν «στο σφυρί» 400 φορέματα και 269 πολύτιμα κοσμήματα της αείμνηστης ηθοποιού.
Από την πώλησή τους, ο οίκος αναμένει να συγκεντρώσει το αστρονομικό ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.



Μόνο ένα περιδέραιο του 16ου αιώνα που αποτελείται από ένα τεράστιο μαργαριτάρι αναμένεται να πωληθεί προς 11 εκατ. δολάρια. Η ονομασία του είναι «La Peregrina» και μάλιστα έχει αποτυπωθεί και σε πίνακα του Velasquez στον 17ο αιώνα.



Ένα βραχιόλι από πολύτιμα πετράδια και χρυσό, ενώ είχε εκτιμηθεί στα 35.000 δολ. Πωλήθηκε προς 270.000. Ένας αγοραστής πλήρωσε 600.000 δολ. για ένα δαχτυλίδι από διαμάντια και ζαφείρια, το οποίο είχε κάνει δώρο ο Michael Jackson στην πολυαγαπημένη του φίλη.



Μέσα στον οίκο όπου γίνεται η δημοπρασία, οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν το ποσό της δημοπρασίας ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια, ενώ ακόμη πολύτιμα κομμάτια της συλλογής της αείμνηστης Taylor είναι υπό πώληση.



Όλοι αναμένουν τι τιμή θα «πιάσει» το 33.19 καρατίων διαμαντένιο δαχτυλίδι που είχε χαρίσει στην Taylor ο πέμπτος σύζυγός της – κι έκτος - Richard Burton το 1968. Μέχρι στιγμή αναμένεται να πωληθεί στα 3,5 εκατ. δολάρια.



Επίσης, στη δημοπρασία βγαίνουν και οι δύο βέρες αλλά κι ένα δαχτυλίδι από διαμάντια και ρουμπίνια που της έβαλε μέσα στην κάλτσα των Χριστουγέννων ο Burton.






Γνωστή για την αγάπη της για τα διαμάντια η Elizabeth Taylor είχε στη συλλογή της μερικά από τα πιο ακριβά κοσμήματα παγκοσμίως. Μάλιστα, το 2003 είχε εκδώσει και βιβλίο με τον τίτλο «Elizabeth Taylor: Η ερωτική μου σχέση με τα κοσμήματα».






ΠΗΓΗ: BBC


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!