p

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Γ. Μανιάτης: Στο τέλος του 2012 το πρώτο γεωτρύπανο

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης.




Αναλυτικά το κείμενο της προκήρυξης βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=765&language=el-GR.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε γραπτή του δήλωση ανέφερε: «Η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας και η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού επιβάλλουν μία ενεργειακή πολιτική η οποία προωθεί δυναμικά την ανάπτυξη των εγχώριων πηγών ενέργειας. Με δεδομένη την κατεύθυνση ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχει η Ελλάδα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της στρατηγικής. Με τη σημερινή προκήρυξη γίνεται άλλο ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97,8 και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης εκτίμησε ότι «στο τέλος του 2012 είναι πιθανό να έχουμε το πρώτο γεωτρύπανο στην Ελλάδα σε μια από τις τρεις περιοχές». Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι «η προκήρυξη θα προκαλέσει το ενδιαφέρον σοβαρών εταιρειών της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς».

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!