p

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για την έναρξη του σεξ;

Μία από τις βασικές απόρροιες των νέων ανθρώπων, αλλά και των γονιών τους που καλούνται να τους συμβουλέψουν, είναι το ποια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία για να κάνεις σεξ για πρώτη φορά. ....
Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει και εκεί που συγκλίνουν οι σύγχρονοι επιστήμονες μετά από μελέτες και έρευνες που έχουν κάνει, είναι ότι πρόκειται για θέμα περισσότερο ωριμότητας παρά ηλικίας. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει σχετικός νόμος, όπου προβλέπει ότι η ηλικία συναίνεσης για τη σύναψη ετεροφυλοφιλικών σχέσεων είναι το 17ο έτος ηλικίας όπως και για τη σύναψη ομοφυλοφιλικών σχέσεων.

Ωστόσο δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία η οποία να θεωρείται ως η καταλληλότερη για έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας για ένα άτομο. Ένα έφηβο άτομο που προσπαθεί να αποφασίσει αν θα γίνει σεξουαλικά δραστήριο καλό είναι να αναρωτηθεί για τους λόγους που θέλει να κάνει σεξ για πρώτη φορά: είναι γιατί το κάνουν όλοι, είναι για να είναι πιο επιθυμητό στο σύντροφό του, είναι λόγω πίεσης, είναι γιατί νιώθει πραγματικά έτοιμο να το κάνει; Συγχρόνως ένα άτομο πρέπει, πριν αρχίσει τη σεξουαλική του ζωή, να πληροφορηθεί σωστά για θέματα αντισύλληψης και προφύλαξης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και να νιώσει έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη που συνεπάγεται το να είναι κάποιος σεξουαλικά δραστήριος.

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση με τον πατέρα ή τη μητέρα, ή και ακόμη η επίσκεψη σε έναν ειδικό επί του θέματος, είναι πάντα χρήσιμη και μπορεί να… ξεμπερδέψει τον νέο από δεύτερες η… περίεργες σκέψεις.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!