p

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Το Mogees δημιουργεί ήχους μέσω χειρονομιών σε επιφάνειες

Ένα μικρόφωνο και μια επιφάνεια ως βάση δεδομένων ηχητικών δειγμάτων



Δημιουργήστε πραγματικό ήχο χτυπώντας, χαϊδεύοντας και γενικότερα με οποιαδήποτε χειρονομία εσείς σκεφτείτε, πάνω σε μία σκληρή επιφάνεια χάρη στο σύστημα του Bruno Zamborlin, ενός διδακτορικού φοιτητή στο Goldsmiths.

Η δημιουργία του Zamborlin, το Mogees, συντομογραφία του «mosaicing gestural surface», επιτρέπει σε ένα απλό μικρόφωνο επαφής και μία σκληρή επιφάνεια να λειτουργήσει ως ένα trigger interface μιας βάσης δεδομένων ηχητικών δειγμάτων. Στο σημείο εκείνο που διαφέρει από κάθε άλλο triger interface, είναι ότι το Mogees όταν ανιχνεύσει μία νέα input θα σαρώσει την βιβλιοθήκη του για να εντοπίσει τον ήχο εκείνο που θα μοιάζει περισσότερο σε αυτή. Φερ’ ειπείν το σύρσιμο του δακτύλου παράγει διαφορετικό ήχο από το χτύπημα αυτού σε μία επιφάνεια, ενώ οι ίδιες χειρονομίες σε μία μεταλλική επιφάνεια θα παράγουν διαφορετικό ήχο, από ότι σε μία ξύλινη.

Τα ερεθίσματα που διεγείρουν το Mogees δεν περιορίζονται μόνο σε κρουστικές κινήσεις των χεριών, αλλά το λογισμικό είναι σε θέση να επεξεργαστεί και άλλες διαφόρων άλλων «εξαρτημάτων» όπως ένα κέρμα. Το σύστημα δυστυχώς δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο, ωστόσο, αν έχετε μεράκι μπορείτε με έναν υπολογιστή, ένα μικρόφωνο επαφής και κάποιες χιλιάδες ώρες προγραμματισμού να το αναπτύξετε και εσείς.





Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!