p

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Φεγγάρι: συμπαντικές συγκυρίες;

Την νύχτα με φεγγάρι θα συναντήσετε 3 κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που θα κοιτάξουν το φεγγάρι και θα κάνουν όνειρα...
(ρομαντικοί, προ ΔΝΤ εποχής), αυτοί που θα το δουν και θα αναρωτηθούν γιατί βλέπουμε πάντα μόνο την μία του πλευρά (ρασιοναλιστές του είδους περίεργους-περίεργους) και αυτοί που δεν θα σηκώσουν τα μάτια για να το κοιτάξουν (προσγειωμένοι, αυξάνονται κατά την ΔΝΤ εποχή).

Όντως όμως, πώς γίνεται και βλέπουμε πάντα μόνο την μία πλευρά του φεγγαριού; Οι κανόνες της αστρονομίας επιβάλουν οι πλανήτες να περιστρέφονται γύρω από τον άξονά τους, όπως συμβαίνει με την γη. Αποτελεί το φεγγάρι εξαίρεση;

Καταρχήν, η επιστήμη διαβεβαιώνει ότι όντως το φεγγάρι περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του. Η σύντομη απάντηση είναι ότι βλέπουμε πάντα την ίδια πλευρά διότι η σελήνη ολοκληρώνει την περιστροφή γύρω από τον άξονά της σε 29,5 μέρες δηλαδή σε ακριβώς τον ίδιο χρόνο που ολοκληρώνει έναν κύκλο γύρω από την γη.

Το κόλπο είναι να μην σκέφτεστε το φεγγάρι σαν κάτι που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του καθηλωμένο σε κάποιο σημείο του ουράνιου θόλου. Ακολουθεί την ελικοειδή πορεία της γης, η οποία συνταξιδεύει με τον ήλιο, ο οποίος με την σειρά του κινείται μαζί με τον γαλαξία μας, ο οποίος πορεύεται στο διάστημα.

Αναλογιστείτε πόσες συγκυρίες πρέπει να ισχύουν σε συμπαντικό επίπεδο ώστε να εμφανιστεί αυτό το φαινόμενο!

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
 
Nestle Fitness