p

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οργή για το άγαλμα της Κάρλα

Οργισμένοι είναι οι Γάλλοι φορολογούμενοι, που βλέπουν τα χρήματά τους που παρακρατούνται για υψηλούς φόρους, να καταναλώνονται...
ματαιόδοξα. Σε προάστιο του Παρισιού, το Nogent-sur-Marne, θα τοποθετηθεί χάλκινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος, της Κάρλα Μπρούνι, ένα πρότζεκτ που ενέκρινε ο συντηρητικός πρόεδρος της επαρχίας, κι αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Το άγαλμα όχι μόνο θα έχει το... όμορφο παρουσιαστικό της Πρώτης Κυρίας, αλλά θα τη φέρει ντυμένη με ρούχα ντόπιας εργάτριας εργοστασίου. Με το να αφιερωθεί άγαλμα προς τιμήν της Κάρλα Μπρούνι, αυτομάτως η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί κατατάσσεται στη χορεία των ηρώων της Γαλικίας όπως η Ιωάννα της Λωραίνης και ο Σαρλ ντε Γκολ. Το εγχείρημα θα κοστίσει 84.000 ευρώ περίπου. «Είναι εντελώς αστείο!» αναφέρει φοιτητής στην περιοχή. «Η Κάρλα εκπροσωπεί το κεφάλαιο. Δεν έχει καμία σχέση με τους συνηθισμένους, καθημερινούς ανθρώπους. Ο μόνος λόγος που ο δήμαρχος θέλει να στήσει αυτό το άγαλμα είναι για να εντυπωσιάσει τον πρόεδρο. Είναι αξιολύπητο».

Η Κάρλα, τρίτη σύζυγος του Γάλλου προέδρου, γεννημένη στο Τορίνο της Ιταλίας, θεωρείται μία από τις πιο κακομαθημένες και πολυέξοδες γυναίκες της χώρας. Μάλιστα, κοροϊδευτικά την αποκαλούν Μαρία Αντουανέτα, όπως τη Γαλλίδα βασίλισσα, που τελικά απαγχονίστηκε.

Ωστόσο, ο δήμαρχος πιστεύει ότι το άγλμα της Μπρούνι θα φέρει ιταλικό αέρα στην πόλη, καθώς στο Nogent υπάρχει ισχυρή ιταλική κοινότητα ανάμεσα στους 30.000 κατοίκους. Την κατασκευή του αγάλματος ανέλαβε μία από τις αγαπημένες καλλιτέχνιδες της Κάρλα, η Ελίζαμπεθ Σιμπό. Βέβαια, γηγενής βουλευτής, αντίπαλος της παράταξης του Σαρκοζί, ανέφερε ότι είναι θλιβερό για τις γυναίκες που έχουν εργαστεί σ’αυτήν τη βιομηχανία. Η Κάρλα Μπούνι θα έχει δει περισσότερα φτερά και πούπουλα στις πασαρέλες παρά στη βιομηχανία.

Εκπρόσωπος της Μπρούνι ανέφερε ότι η Πρώτη Κυρία λαμβάνει αναρίθμητες καλλιτεχνικές παρακλήσεις, αλλά σίγουρα δεν αντιμετωπίζει τον εαυτό της ως Ιωάννα της Λωραίνης ή Σαρλ ντε Γκολ». Επιβεβαίωσε βέβαια ότι υπήρξε συνάντηση της Μπρούνι με τη Σιμπό, η οποία είναι και η δημιουργός του αγάλματος του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, και της έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσει τη μορφή της για το άγαλμα της Nogent. Αυτήν την περίοδο το όνομα της Μπρούνι εμπλέκεται σε σκάνδαλο, όπου κατηγορείται ότι διοχέτευσε έσοδα από φιλανθρωπίες για AIDS στους στενούς φίλους της στη μουσική βιομηχανία.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
 
Bαριέσαι; Παίξε Τάβλι και πολλά άλλα παιχνίδια με Έλληνες παίκτες online κάνε κλικ εδώ και ξεκίνα το παιχνίδι!