p

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Καταργείται η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ

Στην άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα....


Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο σχετικός νόμος θα προβλέπει την κατάργηση όλων των κανονισμών εργασίας στις ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένης και της μονιμότητας.

Οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Ζαλοκώστα, είναι σε εξέλιξη και εντός της ημέρας αναμένεται να έχει διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο του προσυμφώνου για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός, ενώ μειώνονται κατά 20% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός και ότι διατηρούνται οι ωριμάνσεις (διετίες, πολυετίες), καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας).

Σε ό, τι αφορά τη «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, αυτή παραμένει σε ό, τι αφορά στο βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα.

Star.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
 
Nestle Fitness