p

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συμμετοχή 82% στο PSI και έως 96% με ενεργοποίηση των CACs

ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΜΕ...



Με ποσοστό συμμετοχής που αγγίζει το 82% - χωρίς να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης / υποχρεωτικής συμμετοχής (CACs) ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ της Πέμπτης, η διαδικασία της δημόσιας πρότασης για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Μια διαδικασία κι ένα ποσοστό που υπολογίζεται για τα ομόλογα ελληνικού δικαίου ονομαστικής αξίας περί των 177,5 δισ. ευρώ. Για τα ομόλογα υπό ξένο δίκαιο η ανταλλαγή θα γίνει στις αρχές Απριλίου.

Αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως το πρόγραμμα στέφεται με επιτυχία, ενώ εάν ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) - που σε κάθε περίπτωση θα αποφασισθεί από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους της, κατά τη διάρκεια της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, το μεσημέρι της Παρασκευής – θα επιτευχθεί τελικό «κούρεμα» σε ποσοστό έως και 96% του χρέους. Το ποσοστό δεν φτάνει στο απόλυτο του 100% καθώς δεν συνυπολογίζονται κάποια από τα ομόλογα των ΔΕΚΟ.

Η εξέλιξη φαίνεται πως δικαιώνει την αισιοδοξία, που από νωρίς την Πέμπτη, εμφάνιζαν στις δηλώσεις τους τόσο ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
 
Bαριέσαι; Παίξε Τάβλι και πολλά άλλα παιχνίδια με Έλληνες παίκτες online κάνε κλικ εδώ και ξεκίνα το παιχνίδι!