p

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Εξωγήινοι έχτισαν την πυραμίδα της Γκίζας;

Ακόμα και αν είχαμε ελικόπτερα, τρακτέρ και φορτηγά στη διάθεσή μας, θα ήταν δύσκολο να κατασκευάσουμε σήμερα τη Πυραμίδα της Γκίζας.....
Το κτίσμα χρονολογείται περίπου πριν από 4.500 χρόνια και είναι τόσο εντυπωσιακό, ώστε κάποιοι άνθρωποι θεωρούν πως το έφτιαξαν εξωγήινοι.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει θεωρίες για την κατασκευή της και πολύ σύντομα μπορεί να τους ζητηθεί να τις εφαρμόσουν.

O Jean-Pierre Houdin είναι ένας Γάλλος αρχιτέκτονας που, σε συνεργασία με την εταιρία 3D γραφικών Dassault Systems, η οποία του έδωσε τα κονδύλια, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα εικονικό μοντέλο της διαδικασίας κατασκευής της πυραμίδας. Παράλληλα, μια ομάδα.

επιστημόνων του Πανεπιστημίου Laval στο Κεμπέκ σχεδιάζει τώρα μια υπέρυθρη απεικόνιση, η οποία θα μπορούσε να μας δώσει μια πιο εσωτερική ματιά στη σπειροειδή ράμπα που φαίνεται πως υπήρχε στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η πυραμίδα της Γκίζας έχει 756 μέτρα μήκος σε κάθε πλευρά και 481 μέτρα ύψος.

Αποτελείται από 2.3 εκατομμύρια πέτρες, που ζυγίζουν περίπου 3 τόνους η καθεμία, με συνολική μάζα 6,5 εκατομμύρια τόνους. Ο θρύλος λέει ότι το κτίριο φτιάχτηκε σε διάστημα 20 ετών και ο ρυθμός χτισίματος απαιτούσε χιλιάδες σκλάβους να δουλεύουν νυχθημερόν. Σύμφωνα με την θεωρία του Houdin, το κάτω μέρος της πυραμίδας κατασκευάστηκε από πέτρες που σύρθηκαν πάνω σε μια εξωτερική ράμπα. Αλλά για όλη την υπόλοιπη πυραμίδα οι Αιγύπτιοι έφτιαξαν μια άλλη, εσωτερική ράμπα με ανοδική πορεία, η οποία ειχε είχε ελαφριά κλίση και πάνω σε αυτή τοποθετούνταν οι ογκόλιθοι.

Για να ξαναφτιάξουμε σήμερα μια τέτοια πυραμίδα θα χρησιμοποιούσαμε οχήματα, γερανούς και ελικόπτερα και γύρω στους 2.000 εργαζόμενους. Η κατασκευή θα διαρκούσε πέντε χρόνια και θα κόστιζε 5 δισ. δολλάρια. Για να υπολογίσει το κόστος, ο Houdin και οι συνεργάτες του βασίζονται στο κόστος της κατασκευής του φράγματος Hoover στο Κολοράντο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, του οποίου ο όγκος είναι περίπου ίσος με αυτόν της πυραμίδας της Γκίζας.

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και σήμερα, και θα ήταν η πιο οικονομική μέθοδος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Houdin στο Life’s Little Mysteries. Υπάρχουν βέβαια δύο βασικές διαφορές μεταξύ της πυραμίδας του τότε και του τώρα. Πρώτον, αντί για τους ανθρώπους που φορτώνονταν για να κουβαλήσουν τις πέτρες,

τώρα αυτές θα μεταφέρονταν με ένα είδος κινητήρα. Για τα τελευταία 10-15 μέτρα της κορυφής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας μικρός γερανός, ακολουθώντας το μοτίβο του κτισίματος των ουρανοξυστών.

Όσο ο Houdin φτάνει πο κοντά στο να λύσει το μυστήριο της κατασκευής της πυραμίδας της Γκίζας, έχει ήδη ξεκινήσει ένας άλλος διαγωνισμός για την δημιουργία ενός παρόμοιου κατασκευαστικού μοντέλου. Η Earth Pyramid Project, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεντρώνει κεφάλαια για να στήσει μια πυραμιδική δομή με το όνομα «Πυραμίδα της Γης» σε μια θέση που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, χτισμένη από ογκόλιθους που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Θα περιέχει μια χρονοκάψουλα, που θα ανοίξει σε 1000 χρόνια από τώρα.

Η Πυραμίδα της Γης, που θα χρηματοδοτηθεί από κυβερνήσεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, δεν θα παρέχει μόνο ένα παράθυρο στο σημερινό πολιτισμό για τις μελλοντικές κοινωνίες, αλλά θα χρησιμεύσει και ως μια ευκαιρία να δοκιμάσει ο Houdin τη θεωρία του για την κατασκευή της Πυραμίδας της Γκίζας.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
 
Bαριέσαι; Παίξε Τάβλι και πολλά άλλα παιχνίδια με Έλληνες παίκτες online κάνε κλικ εδώ και ξεκίνα το παιχνίδι!