Κρεμμύδια παντού: αν και το τρώμε συχνά πυκνά το κρεμμύδι, αλήθεια, ξέρετε τι θρεπτικά συστατικά μας παρέχει στον οργανισμό μας; Δείτε!
Τα κρεμμύδια έχουν και αυτά τα ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας.
Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, τα κρεμμύδια έχουν μια σεβαστή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C!
Βέβαια όταν έχει υπάρξει μια επεξεργασία από εργοστάσιο κονσερβοποίησης, σίγουρα χάνει μεγάλη ποσότητα από την βιταμίνη που διέθετε.
Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα λαχανικά και τα φρούτα.
Κρεμμύδια και βιταμίνη C
βιταμίνη c
Ας μιλήσουμε όμως για λίγο με αριθμούς. Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων των τροφίμων (USDA), τα κρεμμύδια είναι μια πάρα πολύ καλή διατροφική επιλογή για λήψη βιταμίνης C.
Δηλαδή, μισό φλιτζάνι φρέσκα ή ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα περιέχουν 5,9 mg βιταμίνης C. Αυτό είναι το 10% της ημερήσιας πρόσληψης!
Καλό ε;
Δυστυχώς αυτά τα νούμερα μειώνονται, καθώς, σε κονσερβοποιημένα κρεμμύδια, έχουμε 4,8 mg, ενώ στα γνωστά σε όλους μας δαχτυλίδια ή στα κατεψυγμένα, έχουμε 3,3 mg βιταμίνης.
Επίσης, σε μαγείρεμα με υψηλή θερμότητα (το γνωστό σε όλους μας σοτάρισμα), οι απώλειες είναι τεράστιες. Μόλις 0,8 mg βιταμίνης C!
Όπως είδατε πιο πάνω, στις ροδέλες κρεμμυδιού υπάρχει βιταμίνη όπως και στις κονσέρβες.
Υπάρχει όμως ακόμα και στις έτοιμες σούπες κρεμμυδιού τις οποίες γενικά θα πρέπει να τις αποφεύγουμε, γιατί το κρεμμύδι εκεί, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και τα δαχτυλίδια έχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά.
Δηλαδή ίσως όχι και ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε την βιταμίνη σας! Βέβαια δεν συζητάμε για τα πατατάκια με γεύση κρεμμύδι. Πολύ απλά, δεν έχουν σχεδόν καθόλου κρεμμύδι!
θρεπτικά συστατικά κρεμμυδιού
Άλλα θρεπτικά συστατικά του κρεμμυδιού
Ας αναφέρουμε ότι το κρεμμύδι έχει και άλλα πολύτιμα στοιχεία και θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Είναι λαχανικό πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματος.
Συνιστάται για δίαιτες και διατροφές. Επίσης έχει συνδεθεί με την πρόληψη πολλών καρδιακών παθήσεων και με μερικά είδη καρκίνου!
Παρόλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι λογικό να γυρνάμε όλοι με ένα κρεμμύδι στο στόμα, όπως κάνουμε με ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι!
Μπορούμε όμως να το ενσωματώσουμε στην καθημερινή διατροφή μας, μιας και μας παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά!
Λίγο κρεμμυδάκι την ημέρα... κάνει τον γιατρό μας πέρα!
>> Bαριέσαι; Παίξε Τάβλι και πολλά άλλα παιχνίδια με Έλληνες παίκτες online κάνε κλικ εδώ και ξεκίνα το παιχνίδι!>>Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα και λάβετε το 100% Μπόνους σας.
Τα κρεμμύδια έχουν και αυτά τα ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας.
Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, τα κρεμμύδια έχουν μια σεβαστή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C!
Βέβαια όταν έχει υπάρξει μια επεξεργασία από εργοστάσιο κονσερβοποίησης, σίγουρα χάνει μεγάλη ποσότητα από την βιταμίνη που διέθετε.
Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα λαχανικά και τα φρούτα.
Κρεμμύδια και βιταμίνη C
βιταμίνη c
Ας μιλήσουμε όμως για λίγο με αριθμούς. Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων των τροφίμων (USDA), τα κρεμμύδια είναι μια πάρα πολύ καλή διατροφική επιλογή για λήψη βιταμίνης C.
Δηλαδή, μισό φλιτζάνι φρέσκα ή ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα περιέχουν 5,9 mg βιταμίνης C. Αυτό είναι το 10% της ημερήσιας πρόσληψης!
Καλό ε;
Δυστυχώς αυτά τα νούμερα μειώνονται, καθώς, σε κονσερβοποιημένα κρεμμύδια, έχουμε 4,8 mg, ενώ στα γνωστά σε όλους μας δαχτυλίδια ή στα κατεψυγμένα, έχουμε 3,3 mg βιταμίνης.
Επίσης, σε μαγείρεμα με υψηλή θερμότητα (το γνωστό σε όλους μας σοτάρισμα), οι απώλειες είναι τεράστιες. Μόλις 0,8 mg βιταμίνης C!
Όπως είδατε πιο πάνω, στις ροδέλες κρεμμυδιού υπάρχει βιταμίνη όπως και στις κονσέρβες.
Υπάρχει όμως ακόμα και στις έτοιμες σούπες κρεμμυδιού τις οποίες γενικά θα πρέπει να τις αποφεύγουμε, γιατί το κρεμμύδι εκεί, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και τα δαχτυλίδια έχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά.
Δηλαδή ίσως όχι και ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε την βιταμίνη σας! Βέβαια δεν συζητάμε για τα πατατάκια με γεύση κρεμμύδι. Πολύ απλά, δεν έχουν σχεδόν καθόλου κρεμμύδι!
θρεπτικά συστατικά κρεμμυδιού
Άλλα θρεπτικά συστατικά του κρεμμυδιού
Ας αναφέρουμε ότι το κρεμμύδι έχει και άλλα πολύτιμα στοιχεία και θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Είναι λαχανικό πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματος.
Συνιστάται για δίαιτες και διατροφές. Επίσης έχει συνδεθεί με την πρόληψη πολλών καρδιακών παθήσεων και με μερικά είδη καρκίνου!
Παρόλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι λογικό να γυρνάμε όλοι με ένα κρεμμύδι στο στόμα, όπως κάνουμε με ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι!
Μπορούμε όμως να το ενσωματώσουμε στην καθημερινή διατροφή μας, μιας και μας παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά!
Λίγο κρεμμυδάκι την ημέρα... κάνει τον γιατρό μας πέρα!
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
>> Bαριέσαι; Παίξε Τάβλι και πολλά άλλα παιχνίδια με Έλληνες παίκτες online κάνε κλικ εδώ και ξεκίνα το παιχνίδι!