p

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επίθεση χάκερς σε Γενικό Λογιστήριο Κράτους,Δημοτολόγια και Πανεπιστήμια εν όψει εκλογών;

Νέα ισχυρή και μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεση από Έλληνες υποστηρικτές της ομάδας hactivists Anonymous φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε πριν απο μερικές ημέρες σε Ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες.


Όπως αναφέρει το SecNews, oι άγνωστοι ως τώρα hackers σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα από κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα.

Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τα δεδομένα μάλιστα έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο από τους έλληνες υποστηρικτές των Anonymous.

Με μήνυμά τους στρέφονται κατά του κράτους και του ηλεκτρονικού φακελώματος υποδεικνύοντας ότι τα δεδομένα που διαχειρίζονται κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμοί κάθε άλλο παρά ασφαλή είναι.

Μάλιστα όπως αναφέρει το SecNews φαίνεται πως διαθέτουν πλήρη πρόσβαση σε δήμους, υπουργεία, πολεοδομίες, τηλεφωνικά κέντρα κρατικών υπηρεσιών (πιθανόν με δυνατότητα παρακολούθησης συνδιαλέξεων), κρατικές κάμερες ασφάλειας κ.α.

Στο μήνυμα τους δίνουν πολιτική διάσταση αναφερόμενοι ευθέως σε μίζες υπέρ εταιρειών για δημόσια έργα ενώ καλούν τους Έλληνες πολίτες στις επερχόμενες εκλογές στις 6 Μαΐου να καταψηφίσουν και να φερθούν όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «σαν άνθρωποι και όχι σαν αριθμοί».