p

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Συμβουλές για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Μπορεί το Πάσχα να πέρασε, τα κιλά των γιορτινών ημερών και το βαρύ στομάχι, όμως, παραμένουν.


Παρακάτω ακολουθούν έξι απλές συμβουλές για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας μετά το Πάσχα:

1. Κάντε μια εβδομάδα μετά το Πάσχα αποχή από τα κόκκινα και παχιά κρέατα (αρνί, μοσχάρι, χοιρινό) και προτιμήστε περισσότερο ψάρι, κοτόπουλο και γαλοπούλα.

2. Προτιμήστε τα ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά.

3. Τηρείτε αυστηρά τα μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας (3 κύρια και 2-3 σνακ).

4. Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής. Φτιάξτε γευστικές φρουτοσαλάτες με γιαούρτι και μέλι. Δώστε γεύση στη σαλάτα σας, δημιουργώντας δροσιστικά ντρέσινγκ με λίγες θερμίδες, όπως ελαιόλαδο, βαλσάμικο και μέλι.

5. Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα και γενικά πολλά υγρά (χυμούς, τσάι, βότανα, γάλα). Προσοχή στα αναψυκτικά, περιέχουν ζάχαρη!

6. Περπάτημα. Τώρα που ο καιρός ευνοεί, είναι αμαρτία από το Θεό να κλεινόμαστε στα σπίτια μας και να σκοτώνουμε την ώρα μας μπροστά από ένα χαζοκούτι. Βγείτε λοιπόν στη φύση, περπατήστε, τρέξτε, παίξτε με τα παιδιά σας και γενικά βρείτε τρόπους να κινητοποιήσετε τον οργανισμό σας και να τον βοηθήσετε να κάνει καύσεις, πριν ξεκινήσετε τα καλοκαιρινά μπάνια.

 nutrimed.gr