p

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Βαθύ μαύρισμα με φυσικές βιταμίνες

Η υπερβολική έκθεση στις ηλιακές ακτίνες προκαλεί γήρανση του δέρματος και καρκίνο και εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Δεν φτάνει ένα καλό αντιηλιακό για να προφυλαχθείς από την υπεριώδη ακτινοβολία (UVA, UVB). Η ισορροπημένη διατροφή θα σου προσφέρει ενίσχυσει εκ των έσω.

Eνίσχυσε τη μελανίνη σου με:


• Bιταμίνη Ε Επανορθώνει και αναγεννά την κυτταρική μεμβράνη, ενώ μειώνει τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών. Προστατεύει και ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος. Το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, η μαργαρίνη και τα φυτικά έλαια είναι πλούσια σε «καλά» λιπαρά, τα οποία προστατεύουν από τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα ενισχύουν την δράση της μελανίνης. Θα βρεις τη βιταμίνη Ε, επίσης, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στον κρόκο του αβγού, στα φιστίκια, τα αμύγδαλα.

• Βιταμίνη 12 Διεγείρει την παραγωγή της μελανίνης και βοηθά στη χρησιμοποίηση του οξυγόνου από τα κύτταρα του δέρματος. Βρίσκεται στο αβγό, το γάλα, το τυρί και τα πράσινα λαχανικά.

• Βιταμίνη C και καροτενοειδή Εμποδίζουν τη δράση των ελεύθερων ριζών που σχηματίζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Θα τα βρεις σε φρούτα όπως το πορτοκάλι, η φράουλα, το σταφύλι, το βατόμουρο, το φραγκοστάφυλο, τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά όπως η κόκκινη πιπεριά, η ντομάτα, το καρότο.

• B-καροτίνη Έχει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή μελανίνης και, επομένως, να επιταχύνει τη διαδικασία του μαυρίσματος και να το διατηρεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμη, προλαμβάνει τους ερεθισμούς και τις πανάδες του δέρματος. Θα το βρεις σε λαχανικά με χρώμα πορτοκαλί – κίτρινο – κόκκινο.

• Bιταμίνες του συμπλέγματος Β Βοηθούν στην παραγωγή της μελανίνης και στο ομοιόμορφο μαύρισμα. Κατανάλωσε δημητριακά ολικής αλέσεως, κρέας, ψάρια και άφθονα φρούτα και λαχανικά.

 shape.gr