p

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Πρωτάρης στη Γερμανία: 10 μυστικά για να μην σε πιάσει αδιάβαστο... κανένας Γερμανός! (pics)

Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στο Lonely Planet, ένα άρθρο για τα DOES και τα DONTS όταν βρεθείς σε κάποια πόλη της Γερμανίας δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο....
Λίγο η περιέργεια λοιπόν, λίγο και το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον για μια χώρα που ειλικρινά μας έχει κάνει αρκετά δύσκολη τη ζωή τον τελευταίο καιρό, οδήγησε στην παρακάτω λίστα με κανόνες για να μη μας πιάσει αδιάβαστους κανένας Γερμανός!

Ακολουθεί η λίστα με τα DOES & DONTS:

Στα DOS:

1)Συστήσου! Σε κάποιον που γνωρίζεις για πρώτη φορά δηλαδή θυμήσου να κάνεις χειραψία! Διαφορετικά θα σε πουν αγενή και θα έχουν και δίκιο...

2)Πες Prost!!! Εις υγείαν δηλαδή και θυμήσου να κοιτάξεις την παρέα σου στα μάτια όταν το λες!

3) Μίλησε ελεύθερα για πολιτική! Στους Γερμανούς αρέσουν οι σοβαρές συζητήσεις και δεν έχουν πρόβλημα να τις αναπτύξουν ενώ βρίσκονται σε  δημόσιο χώρο.

4) Πες το όνομα σου στο τηλέφωνο! Επιβάλλεται να συστηθείς σε όποιον βρίσκεται στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ακόμη κι' αν η επόμενη ερώτηση σου είναι: «Μιλάτε αγγλικά;»

5) Τσέκαρε το πιο κοντινό ATM! Στη Γερμανία πολλά εστιατόρια δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες άρα καλό είναι να πάρεις τα μέτρα σου...

Στα DONTS:

6) Στη Γερμανία να είσαι Εγγλέζος! Στην ώρα σου δηλαδή γιατί διαφορετικά θα σχολιαστεί άσχημα το γεγονός και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ΠΑΝΤΑ οι πιο σημαντικές...

7) Μην πας επίσκεψη σε Γερμανό κρατώντας κρίνους ή γαρύφαλλα. Αυτά τα λουλούδια πρωταγωνιστούν μόνο σε κηδείες. (Και να σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα τα γαρύφαλλα πρωταγωνιστούν στα μπουζούκια...)

8) Πριν ξεκινήσεις να τρώς... περίμενε! Θα πρέπει να ακούσεις τον οικοδεσπότη  της βραδιάς να λέει: "Guten Appetit". Δηλαδή καλή όρεξη!

9) Μείνε στην λωρίδα σου. Αν είσαι ποδηλάτης και κατά λάθος ή επίτηδες βγεις εκτός αυτής ετοιμάσου να δεχτείς πολύ άσχημα σχόλια από τους οδηγούς αυτοκινήτων.

10) Με μέτρο τη μπύρα! Το ξέρουμε ότι στη Γερμανία κάθε τετράγωνο έχει και από τρεις διαφορετικές μπυραρίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπεις και στις τρεις... Οι μεθυσμένοι εδώ να ξέρεις πως δεν αντιμετωπίζονται με επιείκεια λόγω μπύρας!

Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου