p

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η θλιβερή ιστορία της πιο αδύνατης γυναίκας στον κόσμο

Η 39χρονη Valeria Levitin άπό τη Ρωσία έχει «κερδίσει» τον τίτλο της πιο αδύνατης γυναίκας στον κόσμο και όχι άδικα, αφού με ύψος 1,73, ζυγίζει μόλις 25 κιλά.


Στην εφηβεία της η Valeria δεν διέφερε σε τίποτα από άλλες συνομήλικές της, ωστόσο, το όνειρό της να γίνει μοντέλο αλλά και τα αρνητικά σχόλια της μητέρας της, η οποία φοβόταν ότι η κόρη της θα γινόταν υπέρβαρη, οδήγησε την Levitin στη νευρική ανορεξία, μια ασθένεια από την οποία, παρά τις προσπάθειές της, δεν μπορεί να ξεφύγει.

Όλοι της έλεγαν πως ήταν αρκετά παχιά και δεν θα τα κατάφερνε στον κόσμο της μόδας. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε εξαντλητικές δίαιτες προκειμένου να αδυνατίσει.

Ωστόσο, η Valeria, η οποία σήμερα ζει στο Μονακό, δεν λυπάται για εκείνη, αλλά για τα εκατοντάδες νεαρά κορίτσια από τα οποία της στέλνουν καθημερινά e-mail λέγοντάς της ότι θέλουν να της μοιάσουν καθώς και ότι η ίδια αποτελεί έμπνευση για εκείνα.

«Δεν πρόκειται να οδηγήσω αυτά τα κορίτσια στο θάνατο, όπως τόσα χρόνια κάνω με τον εαυτό μου» δήλωσε η Valeria στην βρετανική εφημερίδα «The Sun» εξηγώντας ότι αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για την ιστορία της για να βοηθήσει και άλλες νεαρές κοπέλες να ξεφύγουν από την ασθένεια.

«Η ανορεξία με κάνει να νιώθω μόνη, άσχημη και αποκρουστική για τους ανθρώπους γύρω μου» είπε η 39χρονη.