p

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ποια πόλη είναι πρώτη παγκοσμίως σε ποιότητα ζωής

Λοιπόν, πάρτε χαρτί και σημειώστε… Η Βιέννη είναι η χώρα που προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της σε σχέση με όλες τις άλλες πόλεις στον κόσμο, ενώ χειρότερη πόλη είναι η Βαγδάτη.


Η πρωτεύουσα της Αυστρίας με τους 1,7 εκατομμύρια κατοίκους διαθέτει μία έντονη πολιτιστική ζωή, σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές -πλην όμως αυξανόμενες- τιμές ενοικίων.

Η πολυτελής αρχιτεκτονική της από την εποχή της αυτοκρατορίας των Αψβούργων την καθιστούν πόλο έλξης των τουριστών, ενώ το  αξιόπιστο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς κοστίζει μόλις ένα ευρώ την ημέρα για την ετήσια κάρτα μετακινήσεων!!!  Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στην κορυφή για τέταρτη φορά!

Όσον αφορά την Αθήνα, σύμφωνα με την Mercer, η πρωτεύουσα της Ελλάδας κατέχει τη χειρότερη θέση μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών πόλεων από άποψη συνθηκών διαβίωσης, γεγονός για το οποίο ευθύνεται σε ένα βαθμό και η οικονομική κρίση.

Στην Αμερικάνικη ήπειρο, οι πόλεις του Καναδά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, ενώ τρίτη θέση παγκοσμίως κατέχει το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και 73η το Ντουμπάι κερδίζοντας έτσι την καλύτερη βαθμολογία στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Ωστόσο, 15 πόλεις της ίδιας περιοχής κατέχουν τις τελευταίες 20 θέσεις με τις πόλεις Λάγος (Νιγηρία), Μπαμάκο (Μαλί), Χαρτούμ (Σουδάν) και Τζαμένα (Τσαντ) και την Βαγδάτη τελευταίο τροχό της αμάξης.
Η πρώτη δεκάδα
1 Βιέννη Αυστρία
2 Ζυρίχη Ελβετία
3 Όκλαντ Νέα Ζηλανδία
4 Μόναχο Γερμανία
5 Βανκούβερ Καναδάς
6 Ντίσελντορφ Γερμανία
7 Φρανκφούρτη Γερμανία
8 Γενεύη Ελβετία
9 Κοπεγχάγη Δανία
10 Βέρνη Ελβετία
Η τελευταία δεκάδα
212 Κινσάσα ΛΔ Κονγκό
213 Νουαξότ Μαυριτανία
213 Tμπιλίσι Γεωργία
215 Μπραζαβίλ Κονγκό
216 Σαναά Υεμένη
217 Χαρτούμ Σουδάν
218 Τζαμένα Τσαντ
219 Πορτ ο Πρινς Αϊτή
220 Μπανγκούι Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία