Υπολογίστε σωστά τις ποσότητές σας, ξαναχρησιμοποιήστε τα υλικά σας
όπου αυτό είναι δυνατό και ανακυκλώστε… Αυτά είναι τα βασικά μυστικά που
θα σας βοηθήσουν να μειώσετε στο ελάχιστο τις απώλειες στην κουζίνα
σας…
Ανοίξατε ένα σακουλάκι πατατάκια αλλά δεν καταφέρατε να το φάτε όλο και τώρα, 4 μέρες μετά, τα chips έχουν πανιάσει; Έχουμε τη λύση: βάλτε τα σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθετήστε τα για 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία ή στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να «χρυσίσουν». Θα ξαναγίνουν τραγανά και δεν θα πάνε χαμένα.
Σίγουρα ένα ποτήρι με ξεθυμασμένο αναψυκτικό δεν σας ξετρελαίνει. Τι θα λέγατε όμως, για ένα υπέροχο παγωμένο γλειφιτζούρι από cola ή πορτοκαλάδα; Ρίξτε το περισσευούμενο αναψυκτικό στις παγοθήκες σας τοποθετώντας μέσα ένα μικρό ξυλάκι. Αφήστε το υγρό να παγώσει και έχετε αμέσως άλλο ένα snack –τέλειο για το καλοκαίρι- με λίγες θερμίδες…
Μην σπαταλάτε πια το ξερό σας ψωμί. Εκτός από το να το χρησιμοποιήσετε για τα μπιφτέκια σας ή να το κάνετε παξιμάδι, μπορείτε να το τεμαχίσετε σε μικρά κυβάκια, να το σωτάρετε με μπαχαρικά κι ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και να το ψήσετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει… κρουτόν.
Ένα μαρούλι σίγουρα θα διατηρηθεί στο ψυγείο περισσότερο, αν το μεταφέρετε από την κλασική πλαστική σακούλα του σε μια χάρτινη. Το μαρούλι θέλει αέρα για να διατηρηθεί και μην βιάζεστε να αφαιρέσετε τα χαλασμένα εξωτερικά του φύλλα πριν το κόψετε. Ακόμα κι αυτά είναι χρήσιμα για να διατηρηθούν τα εσωτερικά φύλλα τραγανά για λίγο περισσότερο.
Πηγή: clickatlife.gr
- Μαγειρέψτε τα «μαυρισμένα» φρούτα
- Κάντε τυρί το γάλα σας
- Μην πετάτε τα ανοιγμένα chips σας
Ανοίξατε ένα σακουλάκι πατατάκια αλλά δεν καταφέρατε να το φάτε όλο και τώρα, 4 μέρες μετά, τα chips έχουν πανιάσει; Έχουμε τη λύση: βάλτε τα σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθετήστε τα για 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία ή στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να «χρυσίσουν». Θα ξαναγίνουν τραγανά και δεν θα πάνε χαμένα.
- Μην πετάτε τα υπολείμματα του καφέ σας
- Κάντε ξανά τραγανό το φύλλο από τις πίτες σας
- «Ανακυκλώστε» τα αναψυκτικά σας
Σίγουρα ένα ποτήρι με ξεθυμασμένο αναψυκτικό δεν σας ξετρελαίνει. Τι θα λέγατε όμως, για ένα υπέροχο παγωμένο γλειφιτζούρι από cola ή πορτοκαλάδα; Ρίξτε το περισσευούμενο αναψυκτικό στις παγοθήκες σας τοποθετώντας μέσα ένα μικρό ξυλάκι. Αφήστε το υγρό να παγώσει και έχετε αμέσως άλλο ένα snack –τέλειο για το καλοκαίρι- με λίγες θερμίδες…
- Μην πετάξετε τίποτα από το λεμόνι σας
- Δείτε τη μπαγιάτικη φρατζόλα με άλλο μάτι
Μην σπαταλάτε πια το ξερό σας ψωμί. Εκτός από το να το χρησιμοποιήσετε για τα μπιφτέκια σας ή να το κάνετε παξιμάδι, μπορείτε να το τεμαχίσετε σε μικρά κυβάκια, να το σωτάρετε με μπαχαρικά κι ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και να το ψήσετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει… κρουτόν.
- Περίσσεψαν καθαρισμένες πατάτες;
- Κρατήστε περισσότερο το μαρούλι σας
Ένα μαρούλι σίγουρα θα διατηρηθεί στο ψυγείο περισσότερο, αν το μεταφέρετε από την κλασική πλαστική σακούλα του σε μια χάρτινη. Το μαρούλι θέλει αέρα για να διατηρηθεί και μην βιάζεστε να αφαιρέσετε τα χαλασμένα εξωτερικά του φύλλα πριν το κόψετε. Ακόμα κι αυτά είναι χρήσιμα για να διατηρηθούν τα εσωτερικά φύλλα τραγανά για λίγο περισσότερο.
- Τελευταίο στάδιο; Κομποστοποίηση…
Πηγή: clickatlife.gr