p

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ατζέντα 21: Κινέζοι αγρότες μεταφέρονται σε πόλη φυλακή (pics)

Έχουν χρεωθεί ως βίλες, αλλά μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια πιο χαλαρότερη έννοια της λέξης. Η εξέλιξη αυτή φέρνει στο νου εικόνες από μια παραγκούπολη ή μια πόλη φυλακή παρά ένα πολυτελές νέο συγκρότημα κατοικιών. Περισσότερα από 1.000 γκρίζα σπίτια έχουν κατασκευαστεί στο Lingshui County στην επαρχία Hainan της Κίνας με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους. Ομως η μονόχρωμη εμφάνιση τους δεν έχει θέση για τους ντόπιους.


Περίπου 3.500 κάτοικοι έχουν αρχίσει να μετακινούνται σε 1.029 νέα διαμερίσματα, καθένα από τα οποία είναι 253 τετραγωνικά μέτρα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων μετά την κατασκευή του χωριού Dadun που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μια αναζωογονητική αντίθεση με τα προηγούμενα κατασκευαστικά έργα στην Κίνα, όπου μοιάζουν με πόλεις-φαντάσματα, επειδή μερικοί ανθρώποι της εργατικής τάξης θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζουν σε αυτά.

Παρά του ενός δισεκατομμυρίου και πλέον πληθυσμού της, έχουν υπάρξει αναφορές τα τελευταία χρόνια ότι 60 εκατομμύρια σπίτια μένουν κενά ανά πάσα στιγμή. Το 2011, η κινεζική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η φούσκα των ακινήτων της χώρας επιδεινώνεται, με τις τιμές των ακινήτων σε μεγάλες πόλεις να είναι υπερτιμημένη ως 70%.


Το Lingshui είναι μία από τις έξι αυτόνομες επαρχίες της Χαϊνάν και έχει πληθυσμό περίπου 350.000. Σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από τους Li, μια μειονότητα η οποία έχει τη δική της γλώσσα, διακριτικό πολιτισμό και έθιμα.

Οι πληθυσμοί θα εκδιωχθούν από τη γη με τη βοήθεια του κράτους και των ομοσπονδιακών κανονισμών. Αυτό είναι σύμφωνο με την Ατζέντα 21, Ολα στο όνομα της περιβαλλοντικής αποκατάστασης, αυτό όμως είναι απλά μια δικαιολογία για να λειτουργήσει η μεταφορά ιδιοκτησίας στους πλουσίους χωρίς την κατάλληλη πληρωμή στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Με άλλα λόγια, κλοπή γης.

Μείωση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, της ατομικής ιδιοκτησίας αυτοκινήτων, και τα ιδιόκτητα αγροκτήματα. Επιδιώκουν να στοιβάξουν τους ανθρώπους σε μικρές περιοχές όπου θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με το εμφυτεύσιμο τσίπ RFID, (χάραγμα) ώστε να μπορούν να ελεγχονται.