p

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Να πώς θα φτιάξεις το τέλειο τσάι!

Ποιά είναι η σωστή θερμοκρασία του νερού για τσαι; Για πόσα λεπτά αφήνεις βυθισμένο το φακελάκι για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα;


Τo να φτιάξεις τσάι ακούγεται σχετικά εύκολο και όντως είναι! Αρκεί ένα φακελάκι με το τσάι της αρεσκείας σου και ζεστό ή καυτό νερό...Πόση ώρα όμως θα το αφήσεις;

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν λιγάκι! Κάθε τσάι θέλει το χρόνο του αλλά και τη σωστή θερμοκρασία νερού για να δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα.

 Οπότε έχουμε και λέμε: 

* Το λευκό, το πράσινο και το κίτρινο τσαγάκι χρειάζονται απλά βύθιση σε ζεστό κι όχι απαραιτητα καυτό νερό μόλις για 1 με 2 λεπτά της ώρας! 

* Το μαύρο τσάι απαιτεί θερμοκρασία νερού κοντά σε αυτή του βρασμού και βύθιση τουλάχιστον για 2-3 λεπτά για να αποδεσμέυσει όλη του τη γεύση! 

* Το τσάι βοτάνων, πρέπει να το αφήσεις ακόμη περισσότερο, τουλάχιστον 3 έως 6 λεπτά και σε πολύ καυτό νερό. Τώρα που έμαθες όλα τα μυστικά του τσαγιού καλή απόλαυση!