Κοιτώντας πίσω από τα φώτα της κάμερας, τα όμορφα στημένα πιάτα των
πρωινάδικων και τα νόστιμα φαγητά των αφιερωμένων στο φαγητό εκπομπών
της τηλεόρασης, σας αποκαλύπτουμε μερικά από τα μυστικά που δεν θα σας
αποκαλύψουν ποτέ οι γνωστοί chefs μπροστά στην οθόνη.
Την εποχή που η μαγειρική έχει γίνει η νέα μόδα, ο καθένας μας πειραματίζεται ευκολότερα με νέες γεύσεις και συνδυασμούς σε σχέση με παλιότερα και οι εκπομπές μαγειρικής έχουν κατακλύσει την τηλεόραση, ήρθε η στιγμή να μάθουμε ορισμένα πράγματα που κρατούν κρυφά οι chefs από τους τηλεθεατές.
Είναι λογικό, οι chefs να μην περιμένουν τα λαζάνια να ψηθούν 1 ώρα ή το χοιρινό να σιγοβράσει για 3 ώρες, ούτε φυσικά, το κρέας μαγειρεύεται μαγικά μέσα σε 1 λεπτό. Μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν, ότι πίσω από τη σκηνή υπάρχει και μια δεύτερη κουζίνα όπου ετοιμάζονται στην πραγματικότητα τα φαγητά και στη συνέχεια δίνονται στον chef για να παρουσιάσει τα διάφορα στάδια της συνταγής, χωρίς να σπαταλιέται πολύτιμος τηλεοπτικός χρόνος. Αυτό λέγεται swap-out.
Εσείς δεν θα έχετε κάποιον να σας κάνει όμως αυτή τη δουλειά και θα πρέπει να περιμένετε 3 ώρες για να γίνει το κρέας σας, κάνοντας παράλληλα κάποια άλλη δουλειά.
H oξύτητα τόσο του λεμονιού όσο και του ξυδιού, βοηθούν πολλές φορές να «ζωντανέψει» γευστικά ένα άτονο πιάτο και να γίνει πολύ πιο νόστιμο.
Μια συνταγή πρέπει να αποτελεί έναν μπούσουλα για να φτιάξετε ένα πιάτο κι όχι τη «Βίβλο» που θα την ακολουθείτε πιστά. Το παν στο μαγείρεμα είναι η διαρκής δοκιμή και η διόρθωση.
Εμπρός, δοκιμάστε κι εσείς να πετάξετε ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή της σούπας σας ή μερικά τριμμένα βότανα πάνω από το ψητό ψάρι σας μαζί με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο αρωματικό, πιο όμορφο και πιο χρωματιστό.
Στα καλά εστιατόρια δεν θα βρείτε κουζίνα βρώμικη ή ανάκατη, σε αντίθεση με τις κουζίνες της τηλεόρασης που λόγω έλλειψης χρόνου, είναι μια «καταστροφή». Πεταμένα μαρούλια, βρώμικοι πάγκοι, δεκάδες βρώμικα πιάτα. Στην πραγματικότητα, καλό είναι να μαγειρεύετε με τέτοιο τρόπο και σειρά ώστε ό,τι χρησιμοποιείτε αμέσως να το πλένετε και να το τακτοποιείτε.
Πηγή: clickatlife.gr
Την εποχή που η μαγειρική έχει γίνει η νέα μόδα, ο καθένας μας πειραματίζεται ευκολότερα με νέες γεύσεις και συνδυασμούς σε σχέση με παλιότερα και οι εκπομπές μαγειρικής έχουν κατακλύσει την τηλεόραση, ήρθε η στιγμή να μάθουμε ορισμένα πράγματα που κρατούν κρυφά οι chefs από τους τηλεθεατές.
- Για να έχεις το υπέροχο αποτέλεσμά τους δεν πρέπει να γεμίζεις το πιάτο
- Προφανώς και δεν περιμένουν όλοι οι chefs τα… λαζάνια να ετοιμαστούν
Είναι λογικό, οι chefs να μην περιμένουν τα λαζάνια να ψηθούν 1 ώρα ή το χοιρινό να σιγοβράσει για 3 ώρες, ούτε φυσικά, το κρέας μαγειρεύεται μαγικά μέσα σε 1 λεπτό. Μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν, ότι πίσω από τη σκηνή υπάρχει και μια δεύτερη κουζίνα όπου ετοιμάζονται στην πραγματικότητα τα φαγητά και στη συνέχεια δίνονται στον chef για να παρουσιάσει τα διάφορα στάδια της συνταγής, χωρίς να σπαταλιέται πολύτιμος τηλεοπτικός χρόνος. Αυτό λέγεται swap-out.
Εσείς δεν θα έχετε κάποιον να σας κάνει όμως αυτή τη δουλειά και θα πρέπει να περιμένετε 3 ώρες για να γίνει το κρέας σας, κάνοντας παράλληλα κάποια άλλη δουλειά.
- Τα φαγητά που δοκιμάζονται στην τηλεόραση είναι πολλές φορές κρύα και άνοστα
- Οξύτητα: Ένας εύκολος τρόπος για να διορθώσετε τις ατέλειες
H oξύτητα τόσο του λεμονιού όσο και του ξυδιού, βοηθούν πολλές φορές να «ζωντανέψει» γευστικά ένα άτονο πιάτο και να γίνει πολύ πιο νόστιμο.
- Καίνε και οι έμπειροι chefs τα φαγητά τους κάποιες φορές
- Μην ακολουθείτε τις συνταγές κατά γράμμα
Μια συνταγή πρέπει να αποτελεί έναν μπούσουλα για να φτιάξετε ένα πιάτο κι όχι τη «Βίβλο» που θα την ακολουθείτε πιστά. Το παν στο μαγείρεμα είναι η διαρκής δοκιμή και η διόρθωση.
- Δεν θα αποκαλύψουν ποτέ αν ένα φαγητό είναι κακό για την υγεία σας
- Οι chefs συνεργάζονται με στυλίστες και φωτογράφους για να κάνουν τα πιάτα τους να φαίνονται λαχταριστά
- Το γαρνίρισμα κάνει τα πάντα να φαίνονται τέλεια
Εμπρός, δοκιμάστε κι εσείς να πετάξετε ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή της σούπας σας ή μερικά τριμμένα βότανα πάνω από το ψητό ψάρι σας μαζί με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο αρωματικό, πιο όμορφο και πιο χρωματιστό.
- Όλοι κάνουν λάθη
- Η δουλειά τους είναι πολύ πιο δύσκολη από όσο νομίζουμε
- Η καθαριότητα είναι πράγματι, η μισή αρχοντιά
Στα καλά εστιατόρια δεν θα βρείτε κουζίνα βρώμικη ή ανάκατη, σε αντίθεση με τις κουζίνες της τηλεόρασης που λόγω έλλειψης χρόνου, είναι μια «καταστροφή». Πεταμένα μαρούλια, βρώμικοι πάγκοι, δεκάδες βρώμικα πιάτα. Στην πραγματικότητα, καλό είναι να μαγειρεύετε με τέτοιο τρόπο και σειρά ώστε ό,τι χρησιμοποιείτε αμέσως να το πλένετε και να το τακτοποιείτε.
- Φτιάχνουν υπέροχα πράγματα αλλά τρώνε συνηθισμένα
Πηγή: clickatlife.gr