p

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Στο κυνήγι του χαμένου USB - Εκτός από το CD αναζητείται και το πρωτότυπο στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ - Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών και ο Διώτης

Τα πάνω κάτω έρχονται στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με…
σαπουνόπερα!

Η αποκάλυψη πως το USB stick ή στικάκι επί το (νέο)ελληνικότερον είχε αντιγραφεί πριν παραδοθεί από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ στον διάδοχο Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκαλεί νέες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Και πλέον, στο κάδρο των ποινικών ευθυνών μπαίνει και ο Ιωάννης Διώτης. Ο οποίος, μαζί με τον προκάτοχό του στη ηγεσία του Σώματος, Γιάννη Καπελέρη, θα δώσουν εξηγήσεις τη Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς. Αυτή τη φορά μάλιστα, ο κ. Διώτης καλείται ως ύποπτος για το κακούργημα της νόθευσης εγγράφου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και με έγγραφο που απέστειλαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, το στικάκι δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2011. Αυτό το USB βρισκόταν στα χέρια των δυο εισαγγελέων πριν φτάσει στην Ελλάδα η νέα πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ. Και είναι κλώνος άλλου αρχείου.

Μετά από τις νέες αποκαλύψεις προκύπτουν πολλά νέα ερωτήματα: πόσα αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ δημιουργήθηκαν, αφού πλέον εκτός από το πρωτότυπο CD (που παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στον πρώην υπουργό και σύμφωνα με το Ποντίκι το "έχασε" γυναίκα συνεργάτης του) ψάχνουμε και το πρωτόπυτο USB, όπου μετεγγράφηκε η λίστα!

Επίσης, δεδομένου ότι αυτό που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν είναι το πρωτότυπο, δημιουργείται μια σειρά ερωτημάτων: ποιος το δημιούργησε, με ποιο σκοπό και αν έχουν αφαιρεθεί ονόματα, πόσα είναι τελικά τα USB, ενώ μένει πάντα ανοιχτό το ερώτημα, αλλά πια είναι δύσκολο να διαπιστωθεί, αν κατά την αντιγραφή του πρωτότυπου CD από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου μεταφέρθηκε στο πρώτο USB ολόκληρη η λίστα ή είχε αλλοιωθεί από την πρώτη στιγμή.

Το θέμα πια είναι αν θα καμφθούν οι αντιστάσεις του Γρηγόρη Πεπόνη, που αρνήθηκε σε πρώτη φάση να στείλει το περίφημο στικάκι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Γιατί εκεί μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη κι από ποιον υπολογιστή έχει γίνει η αντιγραφή. Και με τα νέα δεδομένα, φαίνεται πως αυτός βρίσκεται σε κάποιο γραφείο του ΣΔΟΕ.