p

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

300 γυμνοί «εισέβαλαν» σε μουσείο! (gallery)

Τα ρούχα τους πέταξαν 300 επισκέπτες του Μουσείου Leopold της Αυστρίας για να απολαύσουν από κοντά την έκθεση με τίτλο «Γυμνοί Άνδρες». Εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου με αδαμιαία περιβολή διάβηκαν το κατώφλι του μουσείου της Βιέννης πριν από δύο ημέρες για να δουν από κοντά τα γυμνά έργα.


Η «Ημέρα των Γυμνών Ανδρών» έχει πλέον καθιερωθεί στο αυστριακό μουσείο, όπως εξηγεί στη γερμανική εφημερίδα «Bild» o έφορος του μουσείου, Τόμας Νάτερ. Ο ίδιος επισημαίνει ότι, έπειτα από αίτημα των ενδιαφερομένων να θαυμάσουν γυμνά έργα τέχνης έχοντας και οι ίδιοι απαλλαγεί από τα… ρούχα τους, η διεύθυνση του μουσείου έκρινε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Οι γυμνοί επισκέπτες του μουσείου δεν είναι μόνο Αυστριακοί, αλλά και Γερμανοί, Ρώσοι και Σλοβάκοι. Σύμφωνα με το Νάτερ, η έκθεση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Όπως αναφέρει η «Bild», η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου. Όσοι όμως ενδιαφέρονται να την δουν από κοντά, αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι ντυμένοι.

Οι γυμνοί επισκέπτες επιτρέπονται μόνο μία μέρα, στις 18 Φεβρουαρίου. Εξάλλου, η θερμοκρασία εντός του κτιρίου, 21 βαθμοί Κελσίου, ευνοεί το στριπτίζ των επισκεπτών.