p

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Πώς ο Τόλης Βοσκόπουλος γλίτωσε τα πρόστιμα της Εφορίας

Χρωστούσε 5,5 εκατ. ευρώ

Ακύρωσαν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Τόλη Βοσκόπουλο για φοροδιαφυγή και ο δημοφιλής τραγουδιστής μπαίνει σε νέο κύκλο δικαστικών αγώνων. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει δεκτές – εν μέρει – πέντε από τις επτά αναιρέσεις που κατέθεσε γυρνάει την υπόθεση πίσω, ωστόσο, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, δεν ξεκαθαρίζει το ποσό που θα «κουρευτεί» από τα 5,5 εκατ. ευρώ που χρωστάει ο γνωστός τραγουδιστής στη ΔΟΥ από φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, μετά την αναίρεση των αποφάσεων η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις έχει ως εξής: η υπόθεσή του επιστρέφει στο εφετείο προκειμένου να εκδικαστεί εκ νέου... Με απλά λόγια, ξεκινά ένας νέος δικαστικός λαβύρινθος για τον λαϊκό καλλιτέχνη, που όμως το πιθανότερο είναι να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του πόσού – μαμούθ που χρωστά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα, οι καταθέσεις της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διέθετε ο Βοσκόπουλος, η αξία της οποίας ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, αποτελούν έναν σημαντικό άσο στο μανίκι του συνηγόρου του, προκειμένου να σβήσει μέρος από το χρέος του.

«Χωρίς επαρκή αιτιολογία»

Πού στηρίχθηκε όμως η απόφαση των δικαστών να ακυρώσουν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον τραγουδιστή; Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Γρηγόρη Μέντη, «εκ των επτά υποθέσεων που εκκρεμούσαν στο ΣτΕ, ύστερα από άσκηση αναιρέσεως από τον κ. Βοσκόπουλο, οι πέντε εξ αυτών έχουν εν μέρει αναιρεθεί για λόγους που αφορούν πλημμελή αιτιολογία των εφετειακών αποφάσεων και αναπέμπονται προς νέα κρίση στο εφετείο. Οι λοιπές υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του κ. Βοσκόπουλου παραμένουν δικαστικώς εκκρεμείς».

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την άνοιξη του 2010, όταν έγινε γνωστό ότι ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής χρωστάει στο Δημόσιο 5,5 εκατ. ευρώ από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις. Για δύο και πλέον δεκαετίες ο Τόλης Βοσκόπουλος ξέφυγε από την Εφορία είτε από αμέλεια κάποιων υψηλόβαθμων υπαλλήλων, είτε από καθυστερήσεις σε δικαστικές και διοικητικές προσφυγές.